Incepe-ti sezonul distractiei alaturi de artistii preferati

”Old Blacks, Rock & More” este un adevarat maraton de muzical live care va dura mai bine de 7 ore si care combina mai multe genuri muzicale. Iabilet.ro pune la dispozitie bilete incepand de la 65 de lei, pretul la intrare in ziua concertului fii ceva mai mare, 99 de lei.

 

Printre trupele care vor pasii pe scena ”Old Blacks, Rock & More” la Arenele Romane pe 25 Mai, pe langa trupele alese sa deschida concertele, se numara trupe de renume care au facut si fac istorie in industria muzicala de calitate a romaniei.

 

Veteranii de la Iris, legende ale rock-ului de calitate Romanesc vor fi prezenti la datorie cu cele mai bune piese ale lor care I-au consactrat cum ar fi “Floare de Iris”, “Baby”, “Sa nu crezi nimic” si multe altele.

 

De 22 de ani, ce mai populara trupa de alternativ din Romania, Vita de Vie vor da “sunetul mai tare” pentru toti iubitorii acestui gen muzical.

 

Cine iubeste folclorul reinventat nu trebuie sa lipseasca ce la acest eveniment la fel cum nici Subcarpati nu vor lipsi si aduc in prim-plan ideea ca este important sa ne conectam la originile noastre.

 

Trooper, formatie de rock care de peste 20 de ani au cantat cot la cot alaturi de greii muzicii de calitate din Romania isi vor face simtita prezenta prin muzica de buna cu care ne vor incanta pe toti.

 

Ia-ti prietenii si hai ne vedem impreuna cu artistii favoritii la prima editie a festivalului ”Old Blacks, Rock & More” care este organizat de Sprint Media Group şi JB Parker si comunicat de HTag PR.

Cum va fi impactată industria financiar bancară de tehnologie? Cele mai recente tendințe în Fintech, blockchain, ICO și cryptomonede sunt analizate în cadrul iCEE.fest 2018. REVOLUT, printre companiile care au confirmat participarea.

Picture1

Unul dintre cele mai importante evenimente dedicate transformărilor pe care tehnologia le provoacă în economie, iCEE.fest 2018 aduce din nou în prim plan discuțiile despre ”viitorul banilor” si al industriei financiar bancare.

Festivalul, care va avea loc la București în perioada 14-15 Iunie, acordă o atenție specială modificărilor din domeniul bancar, acolo unde tehnologia schimbă definitiv modul în care brandurile traditionale activau până în urmă cu câțiva ani.

 • Ce se întâmplă cu fluctuațiile Bitcoin-ului?
 • Este ICO o variantă de sigură pentru investiții?
 • Ce se schimbă în Fintech și ce trebuie să faci atunci când vine vorba despre banii tăi?

Acestea sunt doar o parte dintre întrebările care își vor găsi răspuns în cadrul iCEE.fest. Și asta pentru că vor veni la București specialiști și companii cu rezultate excelente.

Organizatorii tocmai au anunțat prezența la festival a celor de la REVOLUT, compania care are acum peste un milion de clienți în Europa, doi ani și jumătate după lansare.

Picture2

REVOLUT este o alternativă pentru serviciile bancare digitale, care include un card de debit preplătit (MasterCard sau VISA), schimb valutar, schimb de criptomonede (Bitcoin, Ethereum, Litecoin) și plăți peer-to-peer.

Startupul londonez a fost fondat de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko și susține în prezent cheltuielile și retragerile prin ATM în 120 de monede și trimiterea în 26 de valute direct din aplicația mobilă.

Alte exemple de speakeri și companii care se vor alătura discuțiilor din zona financiară la iCEE.fest 2018:

 • Grant Sabatier(foto), Fondatorul Millennial Moneyo comunitate antreprenorială dedicată independenței financiare.
 • Plecând de la 2 dolari, Grant a devenit milionar prin investițiile realizate timp de 5 ani
 • Deținător a 69.2 Bitcoin, Grant nu recomandăinvestițiile în această monedă momentan.
 • Aicigăsiți mai multe informații despre activitatea lui Grant.
 • Luis Rivera, Co-founder & Business Development @ ETFmatic, un startup Fintech condus de o echipă de antreprenori cu experiență
 • Bartosz Golba, Head of Content, Wealth Management and Kit Carson, Head of Banking and Fintech – both from Global Dataun furnizor de informații specializat care deservește piețele serviciilor financiare internaționale
 • Iona Bain, Founder @ Young Money Blogprimul blog britanic înființat pentru a încerca să ajute tinerii să se confrunte cu problema finanțelor personale
 • Jonny Paul, Organiser @ Fintech Week Tel Aviv, o conferință anuală care reunește ecosistemele israeliene și globale
 • Simon Phipps, Head of Asia, Global Development & Blockchain @ The Digital Insurerforumul pentru profesioniștii interesați de impactul tehnologiei digitale asupra modelelor de afaceri de asigurări
 • Timo Dreger, Investment Manager at coparion, un fond de capital de risc dedicat companiilor tech aflate la început de drum
 • Jaco Oosthuizen, Co-Founder and Chief Wellbeing Officer at yu life, companie cu o viziune nouă asupra asigurărilor
 • David Chaum, CTO @ Digi Cash,companie cu background ce  acoperă zonele de Fintech, piețele de valori imobiliare precum și operațiunile “back-end” plus cerințele legale
 • Nathalie Ferrant, Sr Director – Global Digital Distribution @ WUo companie care oferă una dintre cele mai simple căi pentru a trimite bani și a rămâne conectat oriunde în lume

iCEE.fest 2018 are loc la București, pe 14 și 15 Iunie, si aduce la Bucuresti aproape 200 de experți din companii globale majore din digital si tehnologie. Biletele sunt disponibile pe site-ul festivalului.

LG Electronics prezinta noi monitoare de gaming la East European Comic Con 2018

București, 18 Mai 2018 – LG Electronics prezintă, în cadrul East European Comic Con, patru noi monitoare de gaming. Acestor device-uri li se vor alătura mai multe modele pe tot parcursul anului, însă display-urile disponibile în prezent indică în mod clar caracteristicile cheie ale gamei de monitoare LG. Diferitele display-uri, disponibile în dimensiuni cuprinse între 27” și 34”, vor corespunde în același timp nevoilor începătorilor, campionilor de e-sport și profesioniștilor în grafică.

Monitoare de gaming pentru începători și profesioniști

LG Full HD FreeSync de 27 de inch, 27GK750F-B, este conceput pentru a răspunde nevoilor celor mai devotați gameri. Cu o rată de reîmprospătare de 240 Hz și Motion Blur Reduction de 1 ms, acestea garantează că experiența jocurilor nu va avea de suferit din cauza imaginilor neclare și că toate mișcările vor părea foarte precise. Monitorul oferă toate caracteristicile cheie de gaming: Dynamic Action Sync (DAS) minimizează întârzierea input-ului, Black Stabilizer oferă claritate în tonurile cele mai profunde de negru, permițând jucătorilor să observe cu ușurință inamicii ascunși în umbre. Display-ul poate fi optimizat pentru diferite moduri de joc, iar utilizatorii pot comuta între setările FPS, RTS și alte setări.

Monitorul premium 32” QHD (2560 x 1440 pixeli) 32GK850G este un produs dedicat gamerilor. Design-ul unic al display-ului, și anume construcția fără rame a ecranului pe trei laturi, susține cea mai bună imersiune posibilă în jocuri. Cu NVIDIA G-Sync, semnalul care vine pe ecran este transformat într-o mișcare perfectă, fluidă și rapidă. G-Sync permite înregistrarea video fără input lag, astfel încât imaginile redate pe monitor sunt incredibil de viu colorate și de detaliate. Desigur, acest display vine de asemenea cu tehnologiile 1ms Motion Blur Reduction, Dynamic Action Sync și Black Stabilizer.

Monitoarele 29WK600 și 34WK650 sunt capabile să afișeze 99% din spectrul de culoare sRGB, iar raportul de aspect 21:9 oferă un spațiu generos pentru creativitate. Aspectul este și mai complet datorită designului fără rame pe trei laturi, precum și datorită standului ArcLine ergonomic (reglabil în înălțime, înclinabil și rotativ). Monitoarele FreeSync 29WK600 și 34WK650 oferă și funcții cheie de gaming, cum ar fi Dynamic Action Sync și Black Stabilizer, ceea ce face aceste modele perfecte și pentru muncă și pentru joc.

Propunându-și să faciliteze verificarea digitală a anvelopelor pentru milioane de conducători auto: Nokian Tyres plănuiește extinderea serviciului SnapSkan la nivel internațional

SnapSkan3

Din punct de vedere al siguranței, anvelopele sunt unul dintre cele mai importante accesorii ale unui vehicul, însă acestea sunt atât de sigure pe cât le permite starea în care se află. Serviciul digital SnapSkan, dezvoltat de producătorul de anvelope Nokian Tyres în colaborare cu lanțul său de distribuție și service de anvelope, Vianor, simplifică verificarea și monitorizarea stării anvelopelor, în mod rapid și fără costuri suplimentare. Nokian Tyres anunță introducerea acestui serviciu în cinci noi puncte de verificarea din țările nordice, propunându-și să extindă disponibilitatea acestuia la nivel internațional.

SnapSkan în detaliu

Sistemul SnapSkan facilitează și eficientizează măsurarea adâncimii benzii de rulare a anvelopei utilizând cea mai recentă tehnologie de scanare 3D. Scanerele SnapSkan sunt amplasate la intrările sau ieșirile din parcări. Conducătorii auto trec cu roțile autoturismului peste rampa de scanare când intră sau ies din parcare, iar sistemul SnapSkan scanează în mod automat anvelopele. Înainte sau după scanare, șoferul poate opta să primească fie prin SMS, fie online, raportul digital al stării anvelopelor sale. Dacă nu se optează pentru niciuna dintre cele două modalități de primire a raportului, toate informațiile centralizate de sistemul SnapSkan despre vehiculul respectiv vor fi șterse definitiv în termen de o săptămână. Dacă se optează pentru primirea raportului digital, acesta va fi trimis către dispozitivul mobil al șoferului fără a se percepe vreun cost. Raportul include măsurători ale benzii de rulare a anvelopelor, cât și un cod de discount pentru achiziționarea de anvelope noi, care poate fi utilizat într-o serie de magazine selecționate.

SnapSkan1

Dezvoltarea sistemului SnapSkan a fost realizată de către Nokian Tyres din grija pentru clienții săi.  SnapSkan este primul serviciu de scanare a anvelopelor din lume, complet automat, fiind disponibil în locații publice pentru a fi utilizat de către oricine. Obiectivul sistemului SnapSkan este acela de a îmbunătăți, în viitor, siguranța rutieră, pentru milioane de oameni.

Grija și siguranța se află în centrul întregii noastre activități. SnapSkan este un serviciu unic, destinat consumatorilor și este unul dintre aspectele care ne diferențiază de ceilalți producători de anvelope. Sistemul SnapSkan ne permite să comunicăm conducătorilor auto nu numai starea în care se află anvelopele acestora, dar și impactul pe care îl are aceasta asupra siguranței rutiere în general,” a afirmat Hille Korhonen, președinte și CEO, Nokian Tyres.

SnapSkan2

SnapSkan este simplu și gratuit  

Serviciul gratuit SnapSkan facilitează conducătorilor auto monitorizarea stării anvelopelor lor, în mod eficient. SnapSkan măsoară adâncimea benzii de rulare a anvelopelor autoturismului, utilizând un scaner de tip drive-over, trimițând apoi informațiile direct pe dispozitivul inteligent al șoferului. Sistemul este amplasat în locații prin care conducătorii auto trec în mod obișnuit, eliminând astfel nevoia unei opriri separate sau a deplasării la stația de verificare.  SnapSkan poate măsura anvelopele oricărui autoturism, indiferent de producător.

SnapSkan4

Am primit un număr foarte mare de reacții pozitive din partea clienților în ceea ce privește sistemul SnapSkan. 80% dintre persoanele pe care le-am intervievat au spus că serviciul este ușor de utilizat și l-ar recomanda și altora. Un rezultat și mai important este acela că 70% dintre cei intervievați consideră că serviciul îmbunătățește siguranța rutieră, ” a declarat Ville Nikkola, managerul de program responsabil de serviciul SnapSkan, Nokian Tyres.

O experiență de utilizare simplificată

SnapSkan a fost prezentat pentru prima dată în anul 2016, la evenimentul dedicat tehnologiei și startup-urilor, Slush. Un prototip al acestui serviciu a fost pus în uz într-o parcare cu mai multe etaje din Helsinki, iar primul punct de verificare a fost deschis pentru utilizatori în iunie 2017, într-o parcare din Turku, Finlanda. Feedback-ul clienților care au utilizat sistemul în aceste prime două puncte a fost folosit în dezvoltarea și perfecționarea serviciului SnapSkan, destinat publicului larg.

Am realizat îmbunătățiri importante ale acestui serviciu pentru a fi și mai ușor de utilizat, de la scanare și până la raportare. Considerăm că acum se ală în stadiul în care poate deveni disponibil pentru un număr și mai mare de conducători auto,” afirmă Nikkola.

În această săptămână, se vor inaugura patru puncte noi în care va fi disponibil serviciul SnapSkan, în cadrul parcărilor din diverse locații din Finlanda. SnapSkan își extinde, de asemenea, disponibilitatea în afara țării prin inaugurarea unui nou punct de verificare în Oslo, Norvegia. Acesta este primul punct de verificare SnapSkan din afara Finlandei.

Mai multe informații:
www.snapskan.fi
www.nokiantyres.com/snapskan

Fotografii și materiale video: www.nokiantyres.com/snapskan-photos

Noua versiune AVI va avea capacități Text to Speech și va oferi feedback vocal utilizatorilor

17.05.2018 – Allview, brandul românesc de smartphone-uri și tablete, va lansa în curând o nouă versiune AVI ce va cuprinde un algoritm dezvoltat special pentru ca asistentul vocal să reproducă vocea umană și limba română.

Noul algoritm TTS de transformare a textului în vorbire (Text to Speech), prin intermediul unui robot de machine learning antrenează asistentul vocal în dezvoltarea de conexiuni noi și coerente între litere si silabe, formând cuvinte și fraze complexe. Citirea oricărui text în limba română este acum posibilă, iar asistentul vocal va putea reproduce tonalitățile specifice limbii române.

“AVI reprezintă o muncă continuă de cercetare și dezvoltare pentru a crea primul asistent vocal în limba română. Vom lansa în curând o nouă versiune, care va avea funcții specifice inteligenței artificiale.

Noua versiune a asistentului vocal este dezvoltată în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj, colaborare de care suntem foarte mândri și le mulțumim pe această cale pentru toate eforturile depuse împreună’’, a declarat Lucian Peticilă, fondatorul Allview.

Asistentul vocal AVI a fost lansat anul trecut, având inițial funcțiile de bază ale unui asistent vocal – apelarea contactelor, transmiterea de mesaje text și WhatsApp, modificarea setărilor din telefon sau programarea întâlnirilor. Ulterior, AVI  a înglobat funcții de asistent personal precum remindere, liste de cumpărături, calendar și informații de cultură generală.  AVI este updatat periodic cu funcționalități noi și poate fi accesat în prezent de peste 25 de terminale din gama Allview.

Asistentul vocal AVI va fi disponibil în curând și pe alte terminale din gamele Allview. Mai multe detalii despre AVI pot fi găsite accesând pagina de prezentare AVI și video-ul de prezentare.

Plăcile grafice GeForce GTX din seria 10 sunt din nou disponibile în România la prețuri avantajoase, prin promoția ”Made to Game”

NVIDIA_GEFORCE_LOGO

Noile update-uri pentru jocurile FortnitePlayerUnkown’s BattlegroundsDestiny 2 și lansarea recentă a Final Fantasy XV, reprezintă un motiv excelent pentru a te dedica pasiunii de gaming.

Utilizatorii care căutau momentul oportun pentru achiziția unei plăci grafice GeForce GTX din seria 10 au un motiv de bucurie.

Acesta este un moment excelent pentru un upgrade al sistemului, datorită disponibilității plăcilor grafice la prețuri avantajoase.

Gamerii pot profita acum de performanțe decisive, pe care plăcile grafice GeForce GTX din seria 10 le oferă. Avantajul competitiv poate fi resimțit cel mai ușor în cazul jocurilor care solicită puterea de procesare grafică a sistemelor de gaming. Plăcile grafice GeForce GTX din seria 10 sunt rapide, puternice și construite pentru gaming (Made to Game), iar acum sunt disponibile prin partenerul PC Garage. Mai mulți retaileri parteneri se vor alătura campaniei în scurt timp.

Utilizatorii pot afla mai multe despre promoția “Made to Game” și despre disponibilitatea în stoc a plăcilor grafice GeForce GTX din seria 10 accesând acest link.

Cele mai bune oferte în momentul de față pot fi găsite în link-urile de mai jos:

Inno3D GeForce GTX 1060 Twin X2 3GB DDR5 192-bit
https://www.pcgarage.ro/placi-video/inno3d/geforce-gtx-1060-twin-x2-3gb-ddr5-192-bit/
1094.99 RON

Inno3D GeForce GTX 1060 Twin X2

MSI GeForce GTX 1060 6GT OCV1 6GB DDR5 192-bit
https://www.pcgarage.ro/placi-video/msi/geforce-gtx-1060-6gt-ocv1-6gb-ddr5-192-bit/
1639.99 RON

MSI GeForce GTX 1060 6GT OCV1

 

Galax KFA2 GeForce GTX 1070 Ti EX 8GB DDR5 256-bit
https://www.pcgarage.ro/placi-video/galax/kfa2-geforce-gtx-1070-ti-ex-8gb-ddr5-256-bit/
2389.99 RON

Galax KFA2 GeForce GTX 1070 Ti EX

 

Gainward GeForce GTX 1070

https://www.pcgarage.ro/placi-video/gainward/geforce-gtx-1070-8gb-ddr5-256-bit/

2174.99 RON

Gainward GeForce GTX 1070

Vacante in Bulgaria

image

 

In ultimii ani tot mai multi romani isi indreapta atentia catre litoralul bulgaresc sau chiar cel al grecilor, in detrimental litoralului romanesc. Dar e de la sine inteles si de ce, litoralul tarii noastre arata in ultimul hal si pretul in timpul sezonului estival sunt extraordinar de mari. Nu am inteles niciodata de ce nu reusim sa ne promovam litoralul nostru la fel ca bulgarii, grecii si alti care stiu sa se promoveze. Plus ca preturile pentru un sejur in Bulgaria sunt mult mai mici, decat cele de la malul marii noastre.

Dar sa revenim la vacantele in Bulgaria. Toate agentiile de turism au oferte bulgaria la preturi care mai de care mai accesibile si plaje mult mai curate decat ale noastre.

Bulgaria are foarte multe optiuni in ceea ce priveste statiunile turistice. Cele mai populare sunt Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Albena, Nessebar si Constantin si Elena.

Sa nu va asteptati sa gasiti sosele foarte bune, starea lor este foarte asemanatoare cu cea a soselelor de la noi. Dar macar cand ajungi acolo stii ca apa este curata, preturile foarte bune si ca poti sa te distrezi asa cum ar trebui. De asemenea trebuie sa fii atent sa ai la tine toate actele valabile, vignieta. Aceasta trebuie sa fie lipita in coltul de jos din dreapta al parbrizului. Este foarte important sa fie acolo.

Indiferent in ce statiune turistica alegeti sa mergeti sunt sigura ca va veti simti bine si ca veti cheltui mult mai putini bani decat pe litoralul nostru.

Integratorii OEM globali introduc cel mai larg portofoliu cu AMD Ryzen PRO Mobile & Desktop-uri APU pentru Enterprise

Completand linia PRO comercială AMD, AMD a anunțat astăzi că cei mai mari integratori OEM din lume – Dell, HP și Lenovo – vor oferi AMD Ryzen PRO mobile și desktop-uri APU cu grafică built-in Radeon Vega într-o varietate de sisteme comerciale. Concepute pentru nevoi enterprise, ambele Ryzen PRO Mobile și desktop-urile APU oferă securitate, fiabilitate și performanțe pentru a răspunde cerințelor de astăzi intesiv computing și orientate enterprise.

De la notebook-uri elegante la desktop-uri comerciale eficiente, SKU-urile actuale disponibile pentru cumpărare includ Dell Latitude 5495, Dell OptiPlex 5055, seria HP EliteBook 700 G5, HP ProBook 645 G4, seria HP EliteDesk 700, seria Lenovo ThinkPad A și Lenovo ThinkCentre M715q și M725s sisteme desktop. Sistemele disponibile pot fi găsite pe site-urile partenere, la etaileri și la diverse magazine, de asemenea multe sisteme sunt programate să fie lansate în următoarele luni.

Bazându-se pe punctele forte ale arhitecturii “Zen” premiate, procesoarele Ryzen PRO oferă un boost semnificativ în durata de viață a bateriei, productivitate de vârf, capacități de calcul și grafică și securitate power-on la power-off silicon-level prin intermediul tehnologie AMD GuardMI.

Lineup complet al chipurilor include:

Ryzen™ PRO mobile processors with Radeon™ Vega Graphics:

Model CPU Cores Threads Max Clock (GHz) Graphics Compute Units Max GPU Clock (MHz) L2/L3 Cache (MB) cTDP (Watts)
Ryzen™ 7 PRO 2700U with Radeon™ Vega 10Graphics 4 8 3.8 10 1300 6 15W Nominal
Ryzen™ 5 PRO 2500U with Radeon™ Vega 8Graphics 4 8 3.6 8 1100 6 15W Nominal
Ryzen™ 3 PRO 2300U with Radeon™ Vega 6Graphics 4 4 3.4 6 1100 6 15W Nominal

Ryzen™ PRO desktop processors with Radeon™ Vega Graphics:

Model CPU Cores Threads Max Clock (GHz) Graphics Compute Units Max GPU Clock (MHz) L2/L3 Cache (MB) TDP (Watts)
Ryzen™ 5 PRO 2400G with Radeon™ Vega 11 Graphics 4 8 3.9 11 1250 6 65W
Ryzen™ 3 PRO 2200G with Radeon™ Vega 8Graphics 4 4 3.7 8 1100 6 65W
Ryzen™ 5 PRO 2400GE with Radeon™ Vega 11 Graphics 4 8 3.8 11 1250 6 35W
Ryzen™ 3 PRO 2200GE with Radeon™ Vega 8Graphics 4 4 3.6 8 1100 <span style=”font-size:12.0pt;mso-ascii-font-family:

Monitor Portabil: AOC lansează un nou model cu conectare USB-C

image002

Amsterdam, 15 mai 2018 – AOC prezintă un nou monitor portabil cu conectare USB-C. Sunteți mereu pe drumuri și aveți nevoie de un al doilea ecran pe lângă cel al laptopului? Modelul I160FWUX este ideal datorită diagonalei de 15.6” inch (39,6 cm), display-ului IPS și rezoluției FHD (1920 x 1080 ppx). Husa specială joacă rolul unui suport pentru poziționarea monitorului în modul portrait sau landscape, iar pivotul integrat permite funcția de rotire a display-ului pentru orientare. Design-ul minimalist cu o grosime de doar 8,5 mm și o greutate de doar 800 g, asigură că monitorul încape cu ușurință în orice geantă de călătorie. O alternativă elegantă, modelul portabil se adaptează nevoilor de lucru.

 Modelul I1601FWUX cu USB-C poate fi poziționat în mod portrait sau landscape datorită husei

 Vizibilitate în procesul de lucru – oriunde te-ai afla

Dacă display-ul laptopului nu este îndeajuns, este necesară conectarea la un monitor extern. Fie că este vorba despre o prezentare în fața unor clienți sau un proces îndelungat de lucru cu diferite documente pe timpul zborului sau în tren, noul monitor răspunde tuturor cerințelor și nevoilor de lucru în deplasare. AOC oferă cea mai nouă tehnologie USB-C pentru display-uri portabile, într-un model elegant și subțire.

Modelul I160FWUX folosește tehnologia USB Type C pentru conectarea semnalului către display și sursă. Față de modelele precedente cu conectare USB, intrarea USB-C include semnal DisplayPort de calitate și conectarea la sursă printr-un singur cablu, reducând astfel dezordinea și oferind cea mai bună experiență mobile cu un display. Diagonala de 15.6” inch corespunde dimensiunii normale a majorității laptop-urilor multimedia, în timp ce lungimea suportului permite poziționarea la același nivel cu laptop-ul.

Design impresionant

Datorită formatului compact, modelul se transportă ușor cu o geantă de laptop.

Atunci când este poziționat, modelul I1601FWUX prezintă un design impresionant cu suprafața de metal pe latura din spate, iar display-ul IPS oferă un unghi 160/160° pentru o redare uniformă a imaginilor. Display-ul dispune și de modul AOC Low Blue Light, care ajută la reducerea luminii albastre dăunătoare și prevenind afecțiunea ochilor utilizatorilor. Monitorul oferă confort pe timp de zi sau de noapte, datorită nivelului de luminozitate de 220 cd/m².

Practic și convenabil

Display-ul IPS al modelului I1601FWUX dispune de un timp de răspuns de 5 ms GtG, ce ajută la redarea perfectă și fără anomalii a imaginilor cu mișcări rapide. Husa este special creată pentru protecție în orice circumstanță. Atunci când monitorul este poziționat, husa poate fi folosită ca suport, pentru modul portrait sau landscape. De asemenea, orientarea display-ului este posibilă prin funcția Auto-Pivot integrată prin software-ul AOC i-Menu, ce permite centrarea automată a ecranului pentru orientarea corectă atunci când este rotit.

Modelul AOC I1601FWUX va fi disponibil în luna iunie 2018 la prețul de 1049 lei.

Holograf, Adda și Naidin au aceleași gusturi cu Tudor Octavian

La Galeria Alexandra’s din Piața Amzei, într-un decor elegant și plin de culoare, a avut loc zilele trecute deschiderea expoziției de pictură a artistului german Marcel Thiele. Seara de 10 mai 2018 a fost marcată de un eveniment  memorabil, care a oferit invitaților, amatori de artă contemporană, momente spectaculoase și surprinzătoare. Unul dintre ele a fost demonstratia ah-hoc făcută de Maria Pălăria, cel mai tânăr pălărier din România, care folosește o metodă tradițională și autentic românească pentru pălăriile preferate de vedete precum Inna, Delia sau Vladimir Drăghia. Atmosfera a fost condimentată de acorduri de jazz, interpretate de pianistul Johnny Bica, dar și de o degustare de vin organizată de crama Rasova.

Printre invitații vernisajului s-au numărat oameni de cultură precum Tudor Octavian, jurnaliști, artistul-fotograf Taimas Ahangari venit de la Köln special pentru vernisaj și o serie de artiști din lumea muzicii. Dan Bittman și Iulian Vrabete de la Holograf, DJ Wanda, Adda și Adrian Naidin sunt doar câțiva dintre admiratorii și prietenii lui Marcel, neamțul care, în urmă cu patru ani, a pus stop carierei lui internaționale de corporatist și s-a mutat la București pentru a picta. În doar 4 ani de când locuiește în România, a pictat deja peste 500 lucrări, cei doi artiști de referință care i-au influențat stilul fiind Gerhard Richter și Jackson Pollock.

Dan Bittman și violoncelistul Adian Naidin, pe care îl vedem pe scenă la toate concertele mari ale trupei Holograf, s-au declarat cuceriți de același tablou plin de culoare și de bucurie, “Charles”. Iulian Vrabete, în ton cu evenimentul, a depănat povești despre pasiunea lui ascunsă și lăsată undeva în copilărie, desenul. Atracția către desen și artele vizuale și-a spus cuvântul și în alegerile profesionale, chitaristul de la Holograf fiind arhitect de meserie. Jonglarea cu muzica și desenul durează de fapt și acum, Iulian Vrabete realizând uneori și grafica pentru copertele de album Holograf. Mereu deschis la inedit, Iulian Vrabete a acceptat provocarea lui Marcel Thiele de a realiza împreună o lucrare în atelierul lui de pictură, în timp ce ascultă radioholograf.ro.

DJ Wanda a făcut și ea o scurtă oprire la evenimentul de la Galeria Alexandra’s, iar Adda, care și-a făcut apariția de mână cu soțul ei, și-a amintit cum, acum patru ani, a asistat la schimbarea traiectoriei profesionale a lui Marcel Thiele, când pictorul german a dat viața corporatistă pe cea de artist București.

Reputatul om de cultură Tudor Octavian a elogiat lucrările lui Marcel Thiele, vorbind despre valorile pictorilor contemporani și despre noile norme de estetică și frumos din prezent.

Vădit emoționat și copleșit de prezența a numeroși prieteni din lumea muzicală dar și de business, Marcel Thiele le-a mulțumit invitaților din București, dar și celor care au venit din Köln, Düsseldorf, Berlin sau Milano special pentru vernisajul său.

În baza programului de fidelizare, lucrările lui Marcel Thiele din cadrul acestei expoziții au prețuri cuprinse între 450 și 1500 euro și pot fi cumpărate și în rate direct din galerie. Expoziția de la Galeria Alexandras poate fi vizitată până pe 20 mai, de luni până vineri între orele 11-19 și sâmbăta între 11-14.