Meci nul?

Meciul Franţa – România s-a încheiat la egalitate: 1-1… Cu siguranţă că ştiaţi asta dacă aţi urmărit meciul, însă am simţit nevoia să vă reamintesc. Nu pentru că sunt mândru de rezultatul naţionalei, ci dimpotrivă… România a pierdut orice şansă de calificare la Campionatul Mondial din 2010.
Asta n-ar fi o tragedie prea mare dacă România n-ar fi pierdut pe bandă calificări la turnee finale de Campionate Mondiale şi Europene… Nici asta n-ar fi prea rău dacă România n-ar fi pe locul 5 în grupă, după Austria şi Lituania, două echipe care erau altădată ciuca bătăilor generaţiei de aur a fotbalului românesc…
O generaţie care a devenit istorie odată cu retragerea din activitatea competiţională a lui Dorinel Munteanu. Care-a avut loc acum câţiva ani buni…
Până atunci, la fiecare meci al naţionalei, auzeam vorbindu-se despre rezultatele generaţiei de aur… Comentatorii, ziarele şi televiziunile nu considerau că e important să menţioneze că în teren se află vreo 9 fotbalişti tineri şi unul sau doi care-au jucat la World Cup 1994. Pentru ei contau doar bătrânii, care luptau ce-i drept, dar care nu mai aveau aceeaşi forţă cu a lui Mutu sau Chivu… Care, la rândul lor, au ajuns aproape decani de vârstă în echipa care-a ratat astăzi calificarea la Campionatul Mondial din Africa de Sud.

În ciuda rândurilor de mai sus, ratarea calificării nu trebuie tratată ca o tragedie… Însă nu trebuie trecută deloc cu vederea! Componenţii echipei naţionale sunt nişte fotbalişti talentaţi, care pot egala performanţele generaţiei de aur. Aceste performanţe pot fi obţinute numai dacă le este lăudat talentul… Rezultatul de 1-1 este foarte bun, însă nu trebuie prezentat aproape ca o victorie. Poate că, în 2014, România va ajunge din nou în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal. Însă o vor face numai dacă nu vor mai fi comparaţi de către presă cu generaţiile anterioare!

România – Franţa este un meci aproape nul pentru că reprezintă aproape un nou început! Naţionala porneşte aproape de la zero!
Aştept comentariile voastre vis-a-vis de acest meci foarte important pentru fotbalul românesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *