Producătorul TOYOTA dat în judecată pentru lipsa unui sistem de siguranță a pasagerilor la autovehiculele LEXUS RX produse între 2007-2009 Citeste mai mult: Producătorul TOYOTA dat în judecată pentru lipsa unui sistem de siguranță a pasagerilor la autovehiculele LEXUS RX produse între 2007-2009

Producătorul Toyota , reprezentat de Toyota Romania este acţionat într-un proces la Tribunalul Ilfov ( nr.975/93/2015 ), de către o firmă, a cărui reprezentant a suferit un accident de circulaţie.

Producătorul Toyota, reprezentat de Toyota Romania este acţionat într-un proces la Tribunalul Ilfov ( nr.975/93/2015 ), de către o firmă, a cărui reprezentant a suferit un accident de circulaţie.

Producătorul Toyota prin Lexus Europe a prezentat prin broşurile comerciale editate informaţii publice false privind siguranţa şi securitatea pasagerilor la autovehiculele RX 400h, RX 350 comercializate în perioada septembrie 2007 până în 2009, pe piaţa europeană, inducând astfel în eroare cumpărătorii acestor autovehicule.

Airbagurile laterale şi cortină nu s-au deschis automat la răsturnare, sistemul 360° practic nu a funcţionat, contrar prezentărilor LEXUS din broşuri.

La sesizarea şi demersurile care au durat mai mulţi ani la autorităţi (inclusiv Comisia Europeană), reprezentantul firmei a reuşit să demonstreze că acest sistem nici nu există din fabricaţie pe aceste modele (dovada omologările şi expertizele extrajudiciare).

Reprezentantul producătorului Toyota Europe în cadrul unei concilieri a recunoscut faptul că broşura respectivă editată pentru piaţa europeană ,,conţine o eroare” şi anume nici un model RX 400h, RX 350 omologat pentru piaţa europeană nu conţine acest Sistem de protecţie 360°.

Lipsă acestui sistem de protecţie afectează siguranţa şi securitatea pasagerilor la modelele RX 400h, RX 350 comercializate de producător pe piaţa europeană, inclusiv România (cca. 450 proprietari).

Producătorul era obligat să informeze toţi clienţii posesori ai acestor modele privind lipsa acestui sistem de protecţie în cazul unei răsturnari, şi să recheme autovehiculele în service.

Citeste mai mult: Producătorul TOYOTA dat în judecată pentru lipsa unui sistem de siguranță a pasagerilor la autovehiculele LEXUS RX produse între 2007-2009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *