Wolters Kluwer România te invită la dezbaterea “Plățile informale în sistemul sanitar. Obstacole și soluții” Citeste mai mult: Wolters Kluwer România te invită la dezbaterea Plățile informale în sistemul sanitar. Obstacole și soluții

Bucureşti, 8 octombrie 2015. Wolters Kluwer România în parteneriat cu Sănătatea Media Group organizează pe data de 23 octombrie 2015, între orele 14:00-18:30, la Hotel Pullman World Trade Center (Piata Montreal nr. 10), dezbaterea “Plățile informale în sistemul sanitar. Obstacole și soluții”.
Wolters Kluwer – Plati Informale

Wolters Kluwer – Plati Informale
Corupţia rămâne generalizată în spitalele din estul Europei, pacienţii continuând să ofere mită, iar medicii, care au salarii foarte mici, să accepte, scrie revista britanică The Economist într-un material dedicăt șpăgii din sistemul medical post-comunist.

Sănătatea Media Grup

Cadrul discuției este dat existența unor realități de drept și de fapt, care acționează în acest moment asupra fiecărui cadru sanitar, influențând modul cum aceștia sunt percepuți, acuzați sau criticați, în absența unei forțe comune care să le apere interesele.

Din tematica dezbaterii:

– Consecințe absurde ale calificării ca funcționar public a medicului dintr-un spital de stat, în temeiul art. 175 alin. (2) C. pen.

– De ce Înalta Curte de Casație și Justiție nu a legalizat plățile informale?

– Soluții concrete pentru implementarea noii proceduri

– Comentarii cu privire la art. 34 din Legea nr. 46/2003

– Dreptul pacientului de a oferi plăți suplimentare, după primirea îngrijirilor medicale, poate reprezenta o cauză justificativă?

– Dreptul de a oferi o plată celui căruia îi este interzis a primi

– Dezbatere privind problema plăților informale din domeniul sanitar

Dezbaterea se adresează în special managerilor de spitale şi cadrelor sanitare angajate în sistemul public de sănătate, întrucît oferă răspunsuri şi soluţii pentru:

– a cunoaşte îndeaproape realitatea legislativă actuală

– exprimarea opiniilor pe această temă și crearea unei poziții comune a medicilor, capabilă să influențeze cu adevărat legislația în domeniu

– a sprijini și participa activ la consolidarea imaginii profesiei în cauză

– a învăța despre soluţiile actuale și cazurile frecvente care apar

Costul participării este de 300 LEI +TVA pentru o persoană, fiind incluse următoarele:

– welcome snack & coffee

– Un voucher în valoare de 100 lei pentru înscrierea la una dintre conferințele sau atelierele viitoare Wolters Kluwer România

– Un voucher în valoare de 500 lei pentru achiziția soluțiilor profesionale LexForce Wolters Kluwer

Pentru mai multe detalii despre evenimentele organizate de Wolters Kluwer, accesați pagina de Facebook Wolters Kluwer Romania şi www.wolterskluwer.ro.

Despre Wolters Kluwer Romania

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.

Wolters Kluwer România a fost înfiinţată în 2005 şi oferă profesioniştilor din domeniul juridic şi economic din România atât produse tipărite și digitale, cât şi servicii şi soluţii software. Suntem prezenți pe piață cu două game de produse, Sintact și iDrept, baze de date complexe de legislaţie, doctrină şi jurisprudenţă disponibile online și offline şi cu o ofertă bogată de cărţi şi reviste de specialitate, publicate atât în format clasic, cât și în format digital. Ca parte a grupului Wolters Kluwer, misiunea noastră este de a dezvolta şi oferi în România acele soluţii care vin în întâmpinarea nevoilor specialiştilor români, utilizând criteriile şi valorile Wolters Kluwer.

Citeste mai mult: Wolters Kluwer România te invită la dezbaterea Plățile informale în sistemul sanitar. Obstacole și soluții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>