Cum sa-mi conving parintele sa mearga la azil?

Unul din cuvintele care provoaca neliniste, nesiguranta, singuratate sau neincredere este cuvantul azil. Pentru unii poate parea ceva deosebit de grav sa ajunga intr-un azil batrani Bucuresti sau intr-un alt azil privat din alta zona. Pentru altii insa, poate fi cel mai bun loc pentru a-si petrece batranetea.
Parintii isi cresc frumos copiii si fac tot ce pot pentru a le fi bine. Cu timpul insa, acestia cresc si ajung sa iti faca propria viata. Multi pleaca in strainatate, multi pleaca in orase situate la sute de km, multi traiesc in spatii foarte mici si nu au unde sa primeasca pentru a locui inca o persoana. Sunt de asemena batrani care au nevoie de ingrijire medicala permanenta, fapt pentru care multi dintre copii nu ii pot lua in grija, ci vor pentru ei ceva sigur din punct de vedere al sanatatii.
azil
Acestea sunt o parte din motivele pentru care copiii ajung sa isi lase parintii la un camin de batrani. Si nu, nu fac asta pentru a scapa de ei, pentru a si-i lua de pe cap sau pentru a nu avea grija lor, ci fac asta pentru a le fi mai bine.

Daca te confrunti cu o astfel de situatie, incearca sa ii explici parintelui tau ce anume doresti. Explica-i clar faptul ca un azil de batrani nu inseamna o inchisoare, ci e un loc in care se poate relaxa, in care poate face tot felul de activitati, in care are parte de ingrijire medicala si nu numai. Promite-i faptul ca il vei vizita ori de cate ori poti si ca nu il vei abandona niciodata.

Promite-i ca va fi acasa cu familia de sarbatori si ca vei gasi o alta alternativa in cazul in care nu se va simti bine la camin. Promite-i toate astea si tine-te de cuvant.
Copiii care aleg un azil pentru parinti nu trebuie condamnati. Azilele private sunt locuri absolut minunate. Tot ce vor ei sa faca e sa-i ajute si sa ii stie in siguranta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *