20th Century Fox, Panasonic și Samsung inițiază un parteneriat pentru a oferi cea mai bună experiență de vizionare posibilă cu tehnologia HDR10+

Samsung-logo-2015-Nobg
20th Century Fox, Panasonic Corporation și Samsung Electronics Co. anunță un nou parteneriat în vederea creării unei platforme de metadate dinamice fără redevențe pentru High Dynamic Range (HDR) prin intermediul unui program denumit provizoriu HDR10+. Împreună, cele trei companii vor forma o entitate de licențiere care va debuta cu licența platformei HDR10+, în luna ianuarie 2018. Entitatea va licenția metadate către companiile producătoare de conținut, către producători de televizoare UHD, playere/recordere de discuri Blu-ray și set-top-box-uri, precum și către furnizori SoC, fără redevențe, doar pe baza unei taxe administrative nominale.

 

În calitate de lideri în conținutul de divertisment la domiciliu și hardware, cele trei companii sunt partenerii ideali pentru a aduce HDR10+ în locuințele consumatorilor de pretutindeni”, spune Jongsuk Chu, Senior Vice-President al Visual Display Business în cadrul Samsung Electronics. „Suntem hotărâți să introducem pe televizoarele noastre cea mai nouă tehnologie și suntem convinși că HDR10+ va livra un conținut de calitate premium și că va îmbunătăți modul în care experimentăm programele de televiziune și filmele vizionate acasă.”

 

HDR10+ este o tehnologie extrem de avansată, bazându-se pe beneficiile aduse de televizoarele HDR cu scopul de a oferi cea mai bună experiență de vizionare posibilă pentru ecranele următoarei generații. HDR10+ furnizează o calitate a imaginii fără precedent pe toate televizoare, cu luminozitate, culoare și contrast optimizate automat pentru fiecare scenă. În iterațiile anterioare, maparea statică a tonurilor aplica o accentuare fixă pe întreg conținutul. În ceea ce privește maparea dinamică a tonurilor în HDR10+, fiecare scenă este accentuată individual pentru a aduce la viață imagini vibrante și pentru a obține o calitate a imaginii nemaiîntâlnită. Cu această nouă experiență vizuală îmbunătățită, consumatorii vor avea șansa să vizioneze imagini care corespund intențiilor cineaștilor.

 

HDR10+ reprezintă un mare pas înainte pentru tehnologie în ceea ce privește optimizarea calității imaginii pentru următoarea generație de televizoare”, spune Danny Kaye, Executive Vice-President în cadrul 20th Century Fox și Managing Director al Fox Innovation Lab. „HDR10+ furnizează metadate dinamice care descriu în detaliu fiecare scenă pentru a livra o calitate unică a imaginii. Lucrând în parteneriat cu Panasonic și Samsung prin intermediul Fox Innovation Lab, putem introduce pe piață platforme noi, cum este și HDR10+, pentru redarea mult mai precisă a viziunii cineaștilor noștri și în afara cinematografelor.”

 

Există foarte multe beneficii cheie pentru partenerii care doresc să adopte platforma pentru produsele compatibile cu această tehnologie. HDR10+ oferă flexibilitate sistemului, permițând unor parteneri diverși, precum creatori de conținut, distribuitori de conținut, producători TV și fabricanți de dispozitive, să poată încorpora această platformă și să îmbunătățească experiența de vizionare. Platforma HDR10+ a fost concepută astfel încât să permită îmbunătățiri și inovații viitoare, pentru a livra o tehnologie mult mai puternică în anii care vor urma.

 

Panasonic are o lungă istorie în ceea ce privește colaborarea cu lideri din industrie pentru dezvoltarea formatelor tehnice fiabile. Suntem încântați să colaborăm cu 20th Century Fox și Samsung pentru a dezvolta un nou format HDR, care va oferi consumatorilor multe beneficii”, spune Yuki Kusumi, Executive Officer în cadrul Panasonic. „Oferind îmbunătățiri considerabile calității imaginii HDR pentru o gamă largă de televizoare și sporind cantitatea de conținut HDR premium disponibil, ne așteptăm ca HDR10+ să devină rapid formatul HDR de facto.”

 

La IFA Berlin din acest an, participanții sunt încurajați să viziteze standurile Samsung Electronics și Panasonic pentru o mai bună informare asupra tehnologiei HDR10+.

 

20th Century Fox, Panasonic și Samsung vor anunța detalii suplimentare privind programul de licențiere, împreună cu o demonstrație a tehnologiei HDR10+ și la CES 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *