In amintirea bicicletei bunicului

Din clipa in care am venit pe lume, bunicul m-a iubit din tot sufletul lui si m-a ajutat sa cresc pregatindu-ma pentru viata. Cel mai mult ma bucuram cand dimineata nu ma lasa sa merg pe jos la gradinita (pe atunci nu se puneau microbuze la dispozitia copiilor), ci ma aseza pe bicicleta sa inconfundabila de pa Pegas, iar ceilalti copii ma priveau cu admiratie.

Multi dintre ei imi dadeau dulciurile si fructele lor, sa-l rog pe bunicul sa-i plimbe putin si pe ei cu ea, fiindca era adorabila cu saua joasa si confortabila, cu coarnele lungi. Il admiram pe bunicul cand venea sa ma ia si cobora de pe bicicleta sa rosu in obraji parand vesnic tanar si in putere! Imi doream sa cresc si sa-mi duc si eu fiul sau nepotul la scoala sau prin parc pe bicicleta. Abia am asteptat sa pot conduce eu insumi o bicicleta.

Anii au trecut si bunicul a plecat departe fara bicicleta lasandu-ne cu dorul (nu Doru vanatoru, ci dorul de el). Am zile cand nu mai rezist de dorul acelor clipe in care ii simteam mainile iubitoare si puternice protejand trupul meu de copil…

De curand am aflat doua lucruri care mi-au salvat amintirile: Pegasul este in forma maxima si are la vanzare si biciclete electrice.
Voi retrai copilaria, perioada fermecata a vietii mele pregatindu-ma sa plimb si eu pe altii cu bicicleta, cum m-a plimbat bunicul pe mine fiindca:

-am luat legatura cu operatorii de vanzari de la Pegas si am ales impreuna produsul.
-am plasat comanda, profitand de toate oportunitatile (vouchere, rate, reduceri) si astept sa primesc coletul la domiciliu cat mai curand.

In amintirea generozitatii bunicului ma voi purta si eu cum se purta el cu toti copiii de pe strada noastra.
Bicicleta lui nu a ruginit nici acum. Sta trista in magazine, cu cateva piese lipsa si nu ma indur sa o inscriu la programul “rabla” pentru biciclete.
O voi pastra mereu ca piesa de rezistanta in muzeul generozitatii bunicului, alaturi de via sadita de el si de livada. In amintirea bicicletelor Pegas din copilarie, comandati piesele reinventate de brand pentru noi, romanii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *