Tu stii cum sa prelungesti durata de utilizare a anvelopelor de iarna?

elevator2
La TV este anuntata venirea zapezii motiv pentru care posesorii de autovehicule trebuie sa schimbe anvelopele de vara cu cele de iarna. Aceasta operatiune o poti executa si singur in cazul in care detii unul dintre urmatoarele tipuri de elevatoare auto: elevator 2 coloane, elevator foarfeca sau elevator foarfeca vulcanizare. In cazul in care nu ai insa iti doresti un elevator auto, il poti achizitiona extrem de simplu prin intermediul site-ului elevatorauto.ro. Din punctul meu de vedere achizitionarea unui elevator auto este o investitie extrem de buna in cazul in care esti pasionat de mecanica si iti mesteresti singur masina. Dar sa ne reintoarcem la tema acestui articol si anume, cum sa prelungesti durata de utilizare a anvelopelor de iarna astfel incat sa fii nevoit sa le achizitionezi cat mai rar. Pentru a raspunde la aceasta intrebare iata care sunt cele mai importante motive pentru care anvelopele de iarna se deterioreaza mult prea devreme decat ar trebui in mod normal:

  • Ca si in cazul accidentelor rutiere, viteza este unul dintre factorii care contribuie la deteriorarea prematura a anvelopelor de iarna. Avand in vedere acest lucru, pentru siguranta noastra dar si pentru a evita cheltuieli in plus trebuie sa invatam sa respectam limitele de viteza.
  • Condusul agresiv este un alt element foarte important ce duce la deteriorarea prematura a anvelopelor de iarna precum si a altor piese din angrenajul autovehiculului.
  • Geometria gresita a rotilor este periculoasa nu doar pentru durata de utilizare a anvelopelor ci si pentru siguranta rutiiera a soferului precum si a celoralalti participanti la trafic. Pentru a evita o nenorocire, este recomandat ca dupa fiecare schimb de anvelope sau de roti sa mergem intr-un service auto specializat pentru a reface geometria rotilor.
  • Ignorarea presiunii din anvelope este un alt motiv pentru care anvelopele de iarna se deterioreaza prematur.

In concluzie, deteriorarea prematura a anvelopelor de iarna poate fi evitata foarte usor de catre soferii de autovehicule atat timp cat acestia sunt atenti la modul in care circula precum si la alte criterii extrem de banale dar care afecteaza foarte mult. Tu cum prelungesti durata de utilizare a anvelopelor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>