Cum gestionezi spatiul dintr-un dormitor mic?

In momentul in care ai de amenajat un dormitor ale carui dimensiuni nu sunt mari trebuie sa fii atent la foarte multe criterii astfel incat la finalul operatiunilor de amenajare sa obtii un dormitor elegant, relaxant, intim dar si foarte bine organizat. Pentru a obtine toate aceste lucruri trebuie sa pui in aplicare cateva trucuri, cateva dintre acestea fiind urmatoarele:

  • Intr-un dormitor, patul ocupa cel mai mult spatiu motiv pentru care acesta trebuie ales cu mare atentie in cazul in care dispui de un dormitor cu dimensiuni reduse. Pentru a nu ocupa tot spatiul din dormitor, paturile cu dimensiuni mai mici sau cele extensibile sunt perfecte pentru un dormitor cu dimensiuni mai mici. De asemenea, culoarea patului este un alt criteriu ce trebuie avut in vedere in momentul achizitionarii patului. Aceasta trebuie sa fie deschisa, calda pentru a crea impresia unui spatiu mult mai mare decat este in realitate.
  • Pentru a avea un dormtitor cat mai bine organizat este nevoie de o mobila eficienta din punct de vedere a locurilor de depozitare. Avand in vedere ca exista riscul ca mobila sa ocupe un spatiu mare din dormnitor, mobila la comanda este optiunea cea mai potrivita pentru un dormitor cu dimensiuni reduse si nu numai. Pentru ca mobila dormitor la comanda sa isi atinga obiectivele, si anume sa fie incapatoare dar sa nu ocupe mult spatiu, este nevoie de aplicarea anumitor trucuri. Utilizarea spatiului pe verticala este unul dintre cele mai importante trucuri de care trebuie sa tinem cont in momentul in care achizitionam o astfel de mobila. De asemenea, culoarea mobilei precum si utilizarea a cat mai putine usi sau a corpurilor voluminoase sunt alte cateva trucuri ce trebuie avute in vedere pentru a achizitiona o mobila cat mai eficienta atat din punct de vedere a spatiului de depozitare cat si din punct de vedere estetic.
  • Culoarea in care sunt decorati peretii este un alt truc ce trebuie aplicat in cazul in care dormitorul are dimensiuni reduse. Ca si in cazul patului sau a mobilei, si culoarea peretilor trebuie sa fie deschisa, calda, placuta din punct de vedere optic pentru a putea crea iluzia unui dormitor mai mare din punct de vedere a dimensiunilor.

In concluzie, chiar daca dormitorul pe care vrei sa il amenajezi este redus din punct de vedere a dimensiunilor nu este absolut nici un fel de problema deoarece si acest tip de dormitor poate fi amenajat cu mult bun gust si eleganta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>