Cheltuieli minime pentru o masina cumparata la mana a doua

steering-wheel-2058037_960_720

La achizitia unei masini la mana a doua, pe langa pretul masinii trebuie luate in calcul si cateva cheltuieli necesare pentru functionarea fara surprize a masinii. Iar cu cat masina este mai scumpa, este posibil ca si piesele sa aiba preturi destul de costisitoare.

 

Daca intretinerea masinii, respectiv istoricul nu s-a facut intr-o unitate service certificata, cel mai recomandat este a se face o diagnosticare intr-un service autorizat pentru marca respectiva si a se bifa pe rand cateva lucrari standard.

 

Strictul necesar – consumabilele masinii

 

Dupa achizitia unei masini second hand, imediat ar trebui solicitata o diagnosticare intr-un service autorizat. Este important acest demers pentru a se verifica in primul rand placutele de frana, discurile de frana, ambreiajul, sistemul de suspensie fata-spate, pentru a folosi masina in siguranta.

 

In general, orice sofer trebuie sa fie atent la schimbarea cauciucurilor si a uleiului. Daca schimbarea cauciucurilor se face in functie de sezoane sau de uzura, uleiul de motor si filtrele de ulei se schimba la anumit numar de kilometri, la fel uleiul din cutia de viteze. Filtrul de combustibil se schimba periodic, dar trebuie luat in considerare si filtrul de aer.

 

De asemenea, becurile se ard destul de frecvent, iar bateria masinii are un timp limitat de viata.

 

Cheltuieli in functie de kilometraj

 

Istoricul masinii pastrat ca la carte de un service autorizat poate fi de mare folos in ceea ce priveste interventiile in functie de gradul de uzura al masinii. La achizitionarea masinii, este important de aflat daca a fost schimbat recent kitul de distributie, altfel costurile pentru un kit de distributie BMW, de exemplu, poate costa sute de euro.

 

In general, la 120 mii km parcursi de o masina se schimba kitul de distributie, pompa de apa, cureaua de alternator. Este important de stiut ca daca se rupe cureaua de distributie, se deterioreaza motorul.

 

Pe langa posibilele lucrari necesare in general pentru o masina, calculatorul de bord poate indica diferite erori, care pot fi identificate in service si remediate in functie de diagnostic.

 

Cumpararea unei masini second hand trebuie facuta cu ajutorul unui specialist, altfel investitia este un risc. O vizita la un service autorizat pentru marca respectiva poate salva cumparatorul de la multe cheltuieli si probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>