Esti sofer incepator? Doteaza-ti masina cu minimum necesar de accesorii utile!

 

navigation-3354185_960_720

Noile tehnologii ofera soferilor adevarate minuni, care sunt de mare folos celor care conduc o masina, iar unele si motociclistilor. Masinile produse mai recent sunt dotate, unele, cu optiuni care cuprind diverse gadgeturi, printre care deosebit de utile sunt sistemul de navigatie, hands free cu conectare la telefon prin bluetooth si o mare inventie: camera pentru marsarier.

Hands free

Cei abia iesiti de pe bancile scolii de soferi cu siguranta au legislatia rutiera inca proaspata in memorie, asa incat stiu foarte bine consecintele folosirii telefonului mobil fara sistem hands free in timpul conducerii unui vehicul. Insa cei putin obisnuiti cu conducerea unei masini au nevoie de toata atentia la volan, astfel incat ar fi de preferat sa nu foloseasca telefonul in trafic, chiar si daca au casti, deoarece le poate distrage atentia.

Incarcator auto si suport pentru telefon

Totusi, un sofer care are la dispozitie un telefon inteligent are multe avantaje, in primul rand pentru a-l folosi ca sistem de navigatie in situatii in care nu cunoaste drumul spre o destinatie. In plus, exista multe aplicatii utile soferilor, foarte folosite fiind cele care informeaza soferii privind starea drumurilor, radare sau accidente. Inainte de a porni la drum, utila este si verificarea starii vremii pe parcursul traseului, prin aplicatii de pe telefon sau chiar de pe internet.

Folosirea telefonului in timpul unei calatorii mai lungi – GPS-ul sau chiar datele activate consuma multa energie – implica si nevoia de a avea la bord un incarcator auto. Daca in masina sunt mai multi pasageri, cu siguranta va fi nevoie de mai multe incarcatoare auto – unele masini sunt dotate cu mai multe brichete – sau, eventual, de un incarcator multiplu.

Iar sistemul de navigatie este aproape inutil daca telefonul nu are si un suport, cu care sa fie fixat pe bordul masinii, in asa fel incat privirea sa poata fi usor de mutat de la drum la micul ecran cu sistemul de navigatie. Exista si un sistem magnetic de fixare a telefonului pe bordul masinii, insa este de preferat ca suportul pentru telefon sa poata fi fixat pe parbriz, astfel ecranul fiind mai usor de urmarit.

Utile soferilor…

Un sofer se poate confrunta cu diverse probleme, care se intampla frecvent si oricui, dar care pot fi foarte stresante si din cauza carora masina ramane pe loc. O pana de cauciuc, de exemplu – mai ales daca o astfel de surpriza se intampla intr-un loc indepartat de o vulcanizare – se poate provizoriu rezolva cu ajutorul unui spray pentru umflare si vulcanizare rapida, pentru a putea ajunge la cel mai apropiat atelier de vulcanizare.

O surpriza neplacuta pentru soferi – mai ales pentru cei incepatori, care nu au mai avut de-a face cu asemenea probleme iarna – este inghetarea incuietorii, chiar a portierelor masinii. Solutia este folosirea unui spray special, iar daca nu este la indemana o asemenea solutie magica, macar incalzirea cheii cu o bricheta poate ajuta pentru a deschide portiera. Pentru dezghetarea parbrizului exista, de asemenea, solutii speciale, iar in paralel cu folosirea acestora, trebuie pornit si motorul masinii, pentru a ajuta la incalzirea interiorului, dar si a parbrizului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>