Pregatirea santierului inainte de sosirea betonului

Sunt mai multe tehnici prin care se poate arma betonul. Unele se folosesc de fibre polipropilena, altele de fibre metalice sau de fibre din carbon. Alegerea se face in functie de anumite criterii stabilite de constructori.
aaa
Cand trebuie sa se construiasca o lucrare foarte mare, constructorii comanda betonul, urmand ca acesta sa fie adus cu autobetoniera. Este si normal acest lucru avand in vedere faptul ca betonul facut la o betoniera mica pe santier poate lua foarte mult timp.

Daca stii ca pe santier trebuie sa soseasca autobetoniera trebuie sa pregatesti santierul daca vrei ca totul sa se desfasoare in cele mai bune conditii.
Pentru inceput trebuie sa te gandesti la caile de acces pentru autobetoniera. Acestea trebuie sa fie stabile, deoarece greutatea autobetonierei este una foarte mare. Totodata, trebuie sa te asiguri de faptul ca autobetoniera are libere caile de acces pentru a ajunge cu bine la locul in care va fi descarcat betonul.
Cand autobetoniera a ajuns pe santier cofrajele trebuie sa fie gata. Ele trebuie executate corect si pregatite pentru a fi umplute cu beton.

Echipa de muncitori trebuie sa fie prezenta pe santier cand ajunge betonul. Va fi nevoie de oameni acolo, fapt pentru care trebuie sa te asiguri de faptul ca vor fi suficient de multi oameni pe santier.
Armarea betonului cu fibre metalice sau cu alte tipuri de fibre trebuie facuta cu responsabilitate. Trebuie sa urmezi cu atentie fiecare pas, de la comandarea betonului pana la intarirea lui. Evita sa torni apa la locul in care va fi turnat betonul, daca vrei ca acesta sa reziste in timp.

Asadar, daca faci o lucrare mare, nu te chinui sa faci beton pe santier la betoniera, ci economiseste timp, forta de munca si bani comandand betonul direct pe santier. In plus, nu uita sa ai santierul pregatit inainte de sosirea autobetonierei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *