Conceptul TeddyBar salveaza scoala viitorului

Psihologii spun ca viziunea elevilor despre scoala este din ce in ce mai sumbra.In proportie de 90% dintre copiii pusi sa deseneze scoala, acestia au colorat-o in doua culori triste ,negru si gri ceea ce demonstreaza ca copii o percep ca fiind o institutie respingatoare. Sistemul de invatamant din Romania trebuie renovat, dar nu prin schimbari bruste, menite sa-l bulverseze si mai mult, ci prin mentalitate, atmosfera, oferta.
Grupul de copiii cuprinsi in sistemul TeddyBar au desenat scoala in culori vesele, vii. Exista si motive intemeiate care determina viziunile diferite asupra institutiilor ale elevilor.
In timp ce scolili de stat se bazeaza pe memorare, pe sanctionarea imediata a elevului, pe impunerea unor norme, unele dintre ele absurde, efective mari de elevi in clase ca sa se faca economie si sa se restranga posturile didactice, teddybar.ro se situeaza la polul opus.

Aici elevul este stimulat sa se manifeste firesc, competitivitatea nu este asa de egoista, iar oferta educationala variata si tentanta.
TeddyBar acopera nevoile cognitive, afective, culturale si sportive ale elevului avand in vedere o dezvoltare armonioasa in totalitate. Concret: intr-o societate in care comunicarea se alfa pe primul plan, acesteai nevoi de comunicare ii corespund cursurile intensive de limbi straine: engleza sau germane, la alegere. Elevii au la dispozitie Sali de sport si bazine unde sa se relaxeze si sa invete lucruri noi sub indrumarea antrenorului sau sa-si valorifica talentele sportive.

Lectiile de pian diversifica activitatile ca elevii sa nu se plictiseasca de scris, calculat si de citit.
Ca sa se simta ca acasa ei pot servi mese calde si gustoase, mancare ca la mama acasa si sunt inconjurati permanent de dragostea si atentia personalului. Iata ce feluri bune de mancare au in meniul saptamanal: lapte, cereale asortate, unt, gem, orez sarbesc cu piept de curcan, telemea, fructe si legume, tocanita ardeleneasca si carne de vitel, chiftelute de vita cu piure de cartofi, friptura de pui la tava cu legume asortate, ciorba de vacuta, chec, tarte cu fructe, cornulete. Meniul variat si continand feluri sanatoase de mancare intra foarte bine in competitive cu cele de la restaurantele renumite, acum intelegem de ce, alevul care primeste un corn vechi, un mar batut sau un lapte pe punctual de a expira coloreaza in negru si gri scoala lui!
TeddyBar stimuleaza participarea la concursuri a elevilor fiind adepta parteneriatului educational correct, nu de tip dictatorial, cum este practicat in scolile de stat. O scoala particulara este mult mai prietenoasa cu elevii decat una de stat iar profesorii sunt mult mai atenti la intrebarile celor mici si le explica, pe intelesul lor, fiecare nelamurire in parte. Parintii sunt apoi multumiti pentru ca elevii acumuleaza noi cunostinte, atat teoretice, cat si practice. In plus, copiii leaga mai usor prietenii la o scoala particulara decat la o scoala de stat. Copiii au parte de o educatie de calitate, pe care nu ar obtine-o in sistemul de invatamant de stat.

Prima experienta a copilului cu scoala este foarte importanta si pe drept cuvant se poate spune ca-i hotaraste destinul, de aceea oricat am investi in scolarizarea lui, sa ne straduim sa-I cultivam dragostea fata de invatatura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>