Monitoarele Philips duc gaming-ul pe console la următorul nivel cu noile modele 558M1RY și 278M1R

MMD lansează două noi monitoare Philips Momentum, dintre care unul este creat în colaborare cu producătorul audio Bowers & Wilkins. Primul model, Philips 558M1RY,  are o diagonală de 55 inch și este cel mai mare monitor optimizat pentru gaming-ul pe consolă de pe piață. Acesta va oferi cu totul altă dimensiune jocurilor video, cu ajutorul unui display cu o rezoluție 4K UHD, unei rate de refresh până la 120Hz, unui sistem audio special conceput de Bowers & Wilkins și tehnologiei Ambiglow ce proiectează imaginile de pe monitor în afara acestuia. Modelul 278M1R este primul monitor Philips conceput exclusiv pentru jucătorii esports, are o diagonală de 27 inch și este HDR Ready.

Modelul 558M1RY inch va fi disponibil la sfârșitul lunii iunie 2020, iar modelul 278M1R din iulie 2020.

Cel mai imersiv monitor de pe piață

Modelul 558M1RY este o soluție cu adevărat unică pentru jocuri și divertisment imersiv. Gamerii se pot bucura de jocurile lor preferate pe un ecran de 55 inch cu tehnologia Ambiglow pe 3 laturi. Monitorul are o rezoluție UltraClear 4K UHD (3840 x 2160) și DisplayHDR 1000. Utilizatorii pot ajusta HDR-ul în funcție de preferințele lor, având setări pentru fiecare scenariu de utilizare: HDR Game, HDR Movie, HDR Photo și un mod personalizabil HDR, cu opțiunea de a opri complet funcția.

Cu un raport de contrast static de 4000:1, jocurile, show-urile TV și filmele vor beneficia de cea mai bună imagine, cu negru intens și culori deosebite. Timpul scăzut de răspuns înseamnă că jucătorii vor primi feedback vizual rapid fară latență, screen tearing și stuttering datorită tehnologiei AMD FreeSync și a ratei de refresh de 60 – 120 Hz (în funcție de portul folosit).

558M1RY vine cu un sistem audio conceput de Bowers & Wilkins, o companie britanică de sisteme audio recunoscută la nivel mondial pentru design-ul inovator și expertiza în zona audio. Sound bar-ul este încorporat în monitor, utilizatorii bucurându-se de o experiență plug and play. Sound bar-ul are o putere totală de 40W, un sistem de sunet 2.1, tehnologia DTS și un răspuns de frecvență de la 50Hz la 20KHz. De asemenea, acesta dispune de diverse moduri audio care sunt concepute pentru gameri: Sport & Racing, RPG & Adventure, Action, precum și un mod Film, Muzică și un mod personalizabil.

Tehnologia imersivă Ambiglow creează un halou de lumină proiectat pe peretele din spatele monitorului făcând ca imaginile să pară că părăsesc marginile ecranului și le oferă utilizatorilor o experiență mult mai imersivă. Modelul 558M1RY dispune de tehnologia Ambiglow iar iluminarea este amplasată pe 3 laturi.

Monitorul de gaming pentru console Philips Momentum 55” beneficiaza de o rezolutie 4K UHD, DisplayHDR 1000, 60 -120 Hz, 4 ms timp de răspuns(Grey to Grey), Adaptive-Sync și de un sistem audio Bowers & Wilkins

Un monitor optimizat pentru console, conceput pentru gaming competitiv

Modelul 278M1R este primul produs Philips Monitors care este optimizat pentru esports, în special pentru titluri FPS, Action sau Racing. Cu diagonala de 27 inch, este modelul mai compact din gama Momentum și este echipat cu un suport de 130 mm, cu reglaj de înclinare între -5/20 de grade și pivotare între +/- 33 de grade, fiind ușor reglabil pentru un confort optim al ochilor. Tehnologia Ambiglow a monitoarelor Philips este prezentă pe toate cele patru părți ale monitorului, poziționând ecranul ca o piesă centrală ce se potriveste în orice setup de gaming.

Echipat cu un ecran cu o rezoluție 4K, un refresh rate de 60Hz și un timp de răspuns de 1ms (reglabil la 4ms GIG), 278M1R este proiectat special pentru jucătorii competitivi. Există o întârziere minimă între acțiunile utilizatorului și ceea ce se vede pe ecran, rezultând într-o experiență fluidă de gaming, iar feedback-ul rapid oferă utilizatorului un avantaj competitiv.

Porturile HDMI de 2 x 2.0 HDMI permit conexiuni la surse multiple și rapide, iar sunetul este transmis prin difuzoarele DTS Sound (5W x 2).

Monitorul de gaming pentru console Philips Momentum 27” beneficiază de rezoluție 4K UHD, HDR Ready, 60 Hz, 1 ms timp de răspuns (MPRT), Adaptive-Sync and DTS Sound

Toate specificațiile monitoarelor le recomandă ca alegeri perfecte pentru generația curentă de console, dar vor fi compatible și cu consolele next-gen.

558M1RY va fi disponibil la sfârșitul lunii iunie 2020 la un pret recomandat de 6290 Lei, iar 278M1R va fi lansat la sfârșitul lunii iulie cu un pret recomandat de 2174 Lei.

HUAWEI lansează AppsUp: premii totale în valoare de 1 milion de dolari pentru promovarea dezvoltatorilor care lucrează cu Huawei Mobile Services

Competiția globală AppsUp organizată de HUAWEI, dedicată dezvoltatorilor de aplicații, a dat startul înscrierilor

 Huawei Consumer Business Group, lider în tehnologie la nivel mondial, invită dezvoltatorii de la nivel global să participe la concursul AppsUp, dedicat aplicațiilor Huawei Mobile Service. Evenimentul își propune să reunească cei mai buni dezvoltatori din întreaga lume și să le ofere o platformă în care să își poată pune în practică abilitățile. Concurenții care se clasează pe primele 20 de locuri vor participa la etapa finală a competiției, care va fi difuzată live, aplicațiile lor fiind promovate către milioane de oameni. Câștigătorii vor intra în posesia unor premii de până la 20.000 de dolari și a unor oportunități de investiții viitoare.

În cadrul competiției anuale de aplicații AppsUp, participanții își pun abilitățile la încercare folosind suita completă de instrumente și resurse disponibile prin intermediul Huawei Mobile Services (HMS) și HMS Core, pentru a crea și dezvolta aplicații inovatoare care să le permită utilizatorilor să se bucure de o experiență mai plăcută în viața de zi cu zi. În China, Asia Pacific, America Latină, Europa și Orientul Mijlociu și Africa vor avea loc 5 evenimente regionale, evenimentul final urmând să fie transmis online în luna septembrie.

„Prin concursul AppsUp, sperăm să descoperim inovatori din comunitatea dezvoltatorilor și să îi ajutăm să își transforme ideile în realitate, oferindu-le și o platformă pentru a-și expune lucrările către 600 de milioane de utilizatori HUAWEI. Suntem nerăbdători să vedem ce vor crea acești dezvoltatori folosind capabilitățile oferite de Huawei Mobile Services, care ajută tot mai mulți utilizatori să navigheze cu ușurință în lumea aplicațiilor.”, spune Ciprian Mirea, Director of Ecosystem & Head of Trade Marketing, Huawei Consumer Business Group.

Concursul le oferă dezvoltatorilor talentați șansa de a câștiga premii în numerar de până la 20.000 de dolari, cu un fond total de 1 milion de dolari. Pe lângă recompensele în numerar, finaliștii vor beneficia și de promovarea aplicației lor în Huawei AppGallery, magazinul fiind accesibil pentru sute de milioane de utilizatori de dispozitive din peste 170 de țări.

În plus, câștigătorii vor beneficia și de resurse de promovare HUAWEI în Huawei AppGallery, oportunități de investiții viitoare, acces exclusiv la evenimentele Huawei Developer, cursuri și certificări, precum și posibilitatea de a câștiga noul vârf de gamă Huawei P40 Pro. Premii speciale sunt acordate și pentru anumite categorii, precum Outstanding Game și Outstanding Innovation.

HMS Core, colecția de kit-uri și servicii Huawei Developer, are în prezent peste 1,4 milioane de dezvoltatori înregistrați și 60.000 de aplicații din întreaga lume. Aceste kit-uri colaborează perfect pentru a garanta că dispozitivele HUAWEI oferă o experiență de utilizare excepțională. Aplicațiile create pentru concurs trebuie să fie axate pe crearea unui stil de viață digital îmbunătățit pentru toate scenariile, pentru utilizatorii de dispozitive HUAWEI.

Detalii despre înscriere

Pentru a se înscrie, participanții trebuie să se înregistreze website-ul oficial dedicat concursului, în perioada 30 iunie – 30 august 2020. Aceștia se pot înscrie fie individual, fie ca echipă alcătuită din maximum trei membri.

Toate aplicațiile vor fi dezvoltate folosind funcțiile HMS Core selectate și trimise spre revizuire prin intermediul paginii web a concursului înainte de 30 august 2020, ora 18:00 (UTC+8). Juriul format din experți în industrie și nume importante ale echipei globale HUAWEI va puncta fiecare aplicație, ținând cont de criterii precum: funcționalitate, inovație, valoare comercială și practicitate.

Primele 20 de aplicații preselecționate din fiecare regiune vor fi puse la dispoziția publicului prin pagina web a concursului și Huawei AppGallery. Cele mai populare înscrieri vor primi scoruri suplimentare în finală.

În luna octombrie, finaliștii își vor prezenta aplicațiile în fața juriului pentru a concura pentru premiul cel mare în cadrul ceremoniei finale, care va fi anunțată în timp util.

Pentru mai multe informații despre concursul AppsUp, vizitați site-ul web Huawei AppsUp.

Date cheie despre concurs:

  • Perioada de înscriere la concurs: 30 iunie – 30 august 2020
  • Data limită pentru depunerea înscrierilor: 30 august 2020
  • Perioada de jurizare a concursului: 31 august – 20 septembrie 2020
  • Perioada dedicată votului publicului: 21 septembrie – 4 octombrie 2020
  • Evenimentul final al concursului: octombrie 2020, date care urmează a fi anunțate

Premii:

  • Outstanding App (x5 câștigători pentru fiecare regiune)
    • premiu în bani în valoare de 15.000 de dolari
  • Outstanding Game (x3 câștigători pentru fiecare regiune)
    • premiu în bani în valoare de 15.000 de dolari
  • Honourable Award (x12 câștigători pentru fiecare regiune)
    • premiu în bani în valoare de 2.500 de dolari
  • Best Social Impact App: (*3 câștigători pentru fiecare regiune)
    • premiu în bani în valoare de 5.000 de dolari
    • Most popular App (*1 câștigător pentru fiecare regiune)
    • premiu în bani în valoare de 5.000 de dolari

Despre Huawei Developers

Huawei Developers, parte a Huawei Mobile Services, oferă asistență operațională centrală dezvoltatorilor pe întregul ciclu de dezvoltare de aplicații și servicii, ajutândui-i să își transforme ideile în realitate cu suita completă de capabilități de dezvoltare disponibile prin HMS Core, HUAWEI HiAI și HUAWEI AR.

Cu peste 1,4 milioane de dezvoltatori din întreaga lume, Huawei Developers își propune să se conecteze cu cât mai mulți dezvoltatori străini pentru a construi un ecosistem deschis, inovator și avantajos reciproc.

Aplicațiile create prin intermediul Huawei Developers sunt parte a portofoliului Huawei AppGallery, platforma oficială de distribuție a aplicațiilor HUAWEI și primul magazin de aplicații din lume care implementează un sistem de verificare a identității dezvoltatorului. De asemenea, aceasta dispune de un sistem de detecție cu patru nivele pentru a garanta securitatea aplicației și utilizează algoritmi patentați pentru a permite recomandări utile de conținut.

Acer isi extinde portofoliul de gaming cu noi desktop-uri, monitoare si accesorii Predator

Cuprins:

  • Monitoarele de gaming Predator X25 se mandresc cu o rata de refresh exceptionala de 360 Hz ce suporta cele mai intense jocuri si animatii
  • Monitoarele de gaming Predator XB3 ofera vizualuri realiste, pentru experiente de gaming fluide, cu un timp de raspuns de doar 0,5 ms (G to G), compatibilitate NVIDIA®G-SYNC® si DisplayHDR 400
  • Statiile de gaming Predator Orion 9000 si Orion 3000 sunt imbunatatite pentru a oferi pasionatilor performante de top si avantaje nenumarate asupra competitorilor de joc
  • Cele mai noi desktop-uri de gaming Nitro 50 se adreseaza jucatorilor din toate categoriile, oferind o varietate larga de configuratii si optiuni de pret
  • Scaunul de gaming Predator x OSIM ofera masaje relaxante pentru a detensiona jucatorii si a maximiza confortul in timpul si dupa fiecare sesiune de joc
  • Mouse-ul Predator Cestus 350 ofera jucatorilor viteza, precizie si confort wireless

Acer isi completeaza gama premiata de gaming cu o serie de PC-uri, monitoare si accesorii puternice. Optiunile sunt disponibile pentru a se potrivi unui profil variat de jucatori, de la profesionistii care au nevoie de tehnologie de top, pana la gamerii care isi doresc un desktop solid pentru jocuri, la un pret accesibil.

„Noile noastre dispozitive de gaming sunt echipate cu unele dintre cele mai inovatoare si puternice tehnologii disponibile la momentul actual”, a declarat Jerry Kao, Co-COO la Acer. „Din pozitia de lider global in industria de gaming, ne straduim sa ajutam jucatorii sa obtina un avantaj asupra adversarilor cu sisteme si dispozitive robuste, bogate in caracteristici, care imping limitele de performanta, usurinta de utilizare si confort.”

Monitorul Predator X25 – Gaming extrem de rapid la 360 Hz

Acest puternic monitor de gaming de 24,5 inci (1920 x 1080) are o rata de refresh super rapida de 360 Hz pentru a oferi jucatorilor cea mai fluida experienta posibila. Echipat cu cele mai noi procesoare NVIDIA® G-SYNC®, Predator X25 ofera o experienta optima de joc, incarcata cu functii avansate, pentru jocuri cat mai realiste.

In plus, Predator X25 isi poate regla automat luminozitatea si temperatura de culoare in functie de lumina ambientala. Cu LightSense, Predator X25 detecteaza cantitatea de lumina ambientala din mediul de vizionare si isi ajusteaza automat setarile de luminozitate pentru a maximiza confortul vizual. AdaptiveLight ajusteaza automat lumina de fundal a monitorului pentru a se potrivi cu lumina ambientala din incapere, in timp ce ProxiSense le reaminteste jucatorilor sa faca o pauza dupa un interval de timp prestabilit. Din punct de vedere ergonomic, monitorul poate fi reglat cu inclinare de la -5 pana la -25 grade, pivotare +/- 30 grade, reglarea inaltimii pana la 4,7 inci si pivotare +/- 90 grade.

Monitoarele Predator XB3 – Jocuri fluide, vizualuri exceptionale

Acer lanseaza patru noi monitoare din seria Predator XB3: Predator XB323QK NV de 31,5 inchi, Predator XB273U GS de 27 inci si Predator XB273U GX plus Predator XB253Q GZ de 24,5 inci. Toate sunt certificate ca fiind compatibile cu NVIDIA G-SYNC, au rate de refresh de pana la 240 Hz si rezolutie pana la 4K UHD si ofera o experienta de joc fara intreruperi si unghiuri largi de vizualizare de 178 grade. DisplayHDR ™ 400 accepta imagini uimitor de luminoase, cu un contrast ridicat si acuratete a culorilor, iar timpul de raspuns de pana la 0,5 ms (G to G) in overdrive reduce drastic motion-blur-ul. Noua linie include Acer AdaptiveLight, ajutand jucatorii sa ramana confortabili in timpul sesiunilor lungi de joc si este proiectata ergonomic, cu un stand care ajusteaza inclinarea, pivotarea, rotirea si inaltimea. RGB LightSense permite jucatorilor sa aleaga dintr-o varietate de efecte de iluminare diferite, incluzand culoare, viteza, durata sau luminozitate, care pot fi setate sa reactioneze la joc, muzica sau video.

Predator Orion 9000 – Performante extreme pentru jucatorii profesionisti

Proiectat pentru jucatorii hardcore si profesionisti, noul Predator Orion 9000 (P09-920) ofera performante extreme, racire avansata si upgradabilitate usoara. Acest monstru pentru jocuri este echipat cu procesoare puternice pana la Intel® Core™ i9 Extreme Edition, grafica NVIDIA® Geforce® RTX® 2080 Ti in SLI, pana la trei HDD-uri de 3,5 inch si doua SSD-uri de 2,5 inch cu un dock USB 3.2 Gen2 Type-C hot-swap pentru SSD/HDD. Trei ventilatoare Predator FrostBlade™ de 4,7 inci asigura cu pana la 16% mai mult flux de aer si cu 55% mai multa presiune statica in comparatie cu generatiile anterioare, in timp ce procesorul cu racire pe baza de lichid pastreaza temperatura scazuta pe masura ce lupta se incinge tot mai mult. Killer™ E3100G si Intel® WiFi 6 integrate asigura conectivitate wireless rapida si fiabila. Functia de overclocking poate fi activata prin simpla apasare a unui buton. Un panou lateral din sticla securizata compatibila EMI ofera o iluminare ARGB plina de culoare pe ventilatoarele interne si are un design “tool-less” pentru a simplifica upgrade-urile. Sasiul include si un suport pentru casti, manere si roti pentru transport.

Predator Orion 3000 – Performanta puternica intr-un tower mid-sized

Cele mai noi modele Predator Orion 3000 sunt ideale pentru gamerii care isi doresc o statie de dimensiuni medii pentru a se bucura de jocurile preferate sau pentru a face streaming, fara a vedea un impact asupra performantei. Datorita unui procesor Intel® Core™ i7 din a 10-a generatie si a placii grafice GeForce® RTX 2070 SUPER™ noile dispozitive pot aborda o gama foarte variata de jocuri. Adaugati si pana la 64GB memorie DDR4 de 2666 MHz, un SSD NVMe de pana la 1TB si doua HDD-uri SATA3 de 3,5 inci si veti putea face editare video fara nicio problema. Doua ventilatoare Predator FrostBlade™ gestioneaza eficient fluxul de aer pentru a mentine temperaturile scazute, in timp ce iluminarea pe ventilatoare si barele verticale din fata carcasei poate fi personalizata cu efecte speciale si pana la 16,7 milioane de culori prin intermediul programului PredatorSense™. Un panou lateral optional din sticla securizata compatibil EMI prezinta componentele puternice si iluminarea RGB din interior. Killer E2600 asigura performanta de retea gigabit si functionalitatea Intel® Wi-Fi 6 ofera performante wireless de mare viteza, cu latenta scazuta.

Nitro 50 – Un Desktop practice, pentru jucatorii casual sau incepatori

Desktop-urile din seria Nitro 50 ofera performante puternice pentru jocuri fara lag, fiind echipate cu un procesor Intel® Core™ i7 din a 10-a generatie si grafica pana la GeForce® RTX 2060 SUPER™. Pana la 64 GB de memorie DDR4-2666 sustine cele mai bune performante posibile. Contururile ascutite si LED-urile rosii asigura atmosfera potrivita pentru o sesiune epica de joc, in timp ce sasiul de 18 litri se potriveste perfect pe sau sub orice birou. Racirea Predator FrostBlade pastreaza temperature scazuta, iar jucatorii pot controla si ajusta viteza ventilatoarelor in timp real. Capacitatea ridicata de stocare este asigurata de un SSD NVMe PCIe de 1TB si doua HDD-uri de 3TB.

Mouse Predator Cestus 350– Precizie, viteza si stil

Cel mai nou mouse Predator ofera jucatorilor un control rapid si precis, fara cabluri dezordonate. Jocurile diferite necesita stiluri de joc diferite, fiecare avand propriile setari optime. Cu Predator Cestus 350, jucatorii pot crea cinci profiluri personalizate sau pot folosi setari DPI presetate (pana la 16.000) prin intermediul senzorului optic extrem de exact Pixart 3335 si pot folosi cele 8 butoane programabile pentru a-si optimiza mouse-ul pentru fiecare joc. De asemenea, acesta accepta conectivitate wireless rapida, cu o rata de polling de 1 ms/1000 Hz pentru wireless si 0,5 ms/2000 Hz pentru cablu.

Scaunul de gaming Predator x OSIM – Confort maxim in timpul jocurilor

Conceput pentru jucatorii profesionisti si pasionatii de eSports, noul scaun de gaming Predator x OSIM ofera masaj relaxant care foloseste tehnologia OSIM V-Hand™ pentru a simula mainile agile ale unei maseuze profesionale pe gatul si umerii utilizatorului. Impreuna cu alte tehnici de masaj, acest scaun de gaming a fost special conceput pentru a reduce tensiunea si a optimiza confortul fizic in timpul sau dupa sesiunile de joc.

Scaunul confortabil si ergonomic este reglabil, putand fi inclinat pana la 145 de grade, iar jucatorii pot folosi butoanele de pe cotiera din dreapta pentru a controla doua seturi de role care imita o pereche de maini agile care traseaza curba coloanei vertebrale. Sunt disponibile trei programe automate de masaj (gat si umeri, lombar si energizant), concepute de un expert pentru a viza regiunile gatului, umerilor si cea lombara – toate cunoscute ca fiind puncte comune de durere pentru jucatori din cauza perioadelor prelungite petrecute pe scaun.

Jucatorii au la dispozitie mai multe optiuni pentru a-si personaliza masajul, dincolo de simpla modificare a tehnicilor de masaj utilizate. Rolele scaunului pot fi ajustate pentru a se potrivi cu sase pozitii diferite ale umarului, pentru a satisface persoane de diferite inaltimi. Exista, de asemenea, setari pentru latimea rolei care ofera jucatorilor posibilitatea de a atinge exact locul potrivit, indiferent de latimea corpului lor. Mai mult, jucatorii au optiunea de a seta un masaj programabil care se concentreaza pe o singura zona, oferind muschilor durerosi mai multa atentie si ingrijire.

Cu piele de culoare neagra si accente de culoare gri metalic si albastru, scaunul Predator x OSIM are un aspect sportiv si profesional. Doua difuzoare Bluetooth incorporate pe tetiera scaunului ofera efecte sonore dinamice pentru a intensifica imersiunea in jocuri, fara a mai fi nevoie de utilizarea castilor.

Preturi & Disponibilitate

Seria Predator XB3 va fi disponibila in EMEA din luna August, la preturi incepand de la 439 euro.

Predator Orion 9000 va fi disponibil in EMEA din Octombrie, la preturi incepand de la 2,799 euro.

Predator Orion 3000 va fi disponibil in EMEA din August, la preturi incpand de la 899 euro.

Nitro 50 vor fi disponibile in EMEA din August, la preturi incepand de la 799 euro.

Mouse-ul de gaming Predator Cestus 350 va fi disponibil din Q2 la preturi incepand de la 99 euro.

Specificatiile exacte, preturile si disponibilitatea pot varia in functie de regiune. Pentru a afla mai multe despre disponibilitatea, specificatiile produselor si preturile pe anumite piete, va rugam sa contactati cel mai apropiat retailer Acer prin www.acer.com

Piața de monitoare din România a crescut cu 5,8%

 Local, AOC și MMD au împreună o cotă de piață de 18,3%. AOC devine producătorul #1 de monitoare de gaming din lume

  AOC este lider de piață, la nivel global, în rândul monitoarelor de gaming în primul trimestru al 2020. Brand-ul a obținut cea mai mare cotă de piață, de 19,5%, depășindu-și concurenții pentru al doilea trimestru consecutiv, potrivit IDC Gaming Tracker Q1 2020.

România – Piața de monitoare a crescut

În România, piața de monitoare a crescut cu 5,8% în primul trimestru din 2020. Vânzările combinate ale AOC și MMD au crescut în această perioadă cu 62% în comparație cu Q1 2019, de peste 10 ori față de creșterea pieței. Atât AOC (cu 67,8%), cât și MMD (cu 58%) au contribuit în mod egal la această creștere. Aceasta reprezintă o cotă de 18,3% și locul doi pe piață pentru ambele branduri, cu o creștere de 6,3% față de primul trimestru al lui 2019.

Segmentul de monitoare cu diagonală mare (27”+) a crescut semnificativ în România, cu 58%. Cota de piață pe acest segment plasează AOC și MMD pe locul trei, cu 13%. În comparație cu primul trimestru al anului 2019, în Q1 2020 vânzările de monitoare AOC și MMD pe acest segment au crescut cu 128,7%. AOC a înregistrat cea mai mare creștere pe acest segment, de 558% față de anul trecut, iar MMD a crescut vânzările cu 48,3%.

Europa și restul lumii – creștere consecutivă

În Europa, potrivit celor mai actuale cifre oferite de Context, piața de monitoare a intrat în al cincilea an de creștere consecutivă. În primul trimestru al anului 2020, piața de monitoare a crescut cu 5%, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019. AOC și MMD și-au mărit vânzările cu 12,3%. Pe o piață în continuă expansiune și foarte competitivă, cota de piață combinată a ambelor branduri asigură a treia poziție pe piață, începând cu primul trimestru al anului 2018, cu o cotă totală de piață de 14,9%.

Datorită monitoarelor de gaming premiate, seria G1 și G2 și a celor mai noi monitoare premium de gaming AGON 3, AOC a avansat pe prima poziție la categoria monitoare cu rată de refresh mare (100 Hz și mai rapid), cu o cotă de piață de 28,3%, crescând volumul vânzărilor cu 40% față de primul trimestru al anului trecut.

AOC AGON AG273QZ: 240 Hz, QHD, 0.5 ms MPRT, DisplayHDR 400

Monitoarele de dimensiuni mari (27” și mai mari) au o creștere semnificativă pentru piața monitoarelor în primul trimestru al anului 2020. În această perioadă, acest segment a crescut cu 22,1% față de aceeași perioadă a anului trecut. AOC și MMD împreună au avut o creștere mai mult decât dublă, vânzările crescând cu 47,4% în aceeași perioadă și înregistrând cele mai mari cifre de vânzări pe acest segment în primul trimestru al lui 2020. Vânzările monitoarelor Philips (MMD) au crescut cu 21,5%, iar cele ale AOC cu un impresionant 89,1% în aceeași perioadă, devenind brandul cu cea mai rapidă creștere din acest segment. Împreună, ambele branduri au ocupat prima poziție pe segmentul de piată al monitoarelor de dimensiuni mari (27”+) prin creșterea cotei lor totale de piață cu 2,8% de la an la an, acoperind 16,2% din această piață în creștere.

Philips 439P9H: o ratie de 32:10, 3840×1200, DisplayHDR 400, docking station USB-C

La nivel mondial, piața monitoarelor continuă să crească datorită mai multor îmbunătățiri. Vânzările de monitoare de înaltă rezoluție (QHD și UHD) au crescut cu 40% în primul trimestru al lui 2020 comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, subliniind trecerea treptată de la monitoare Full HD către variante mai avansate. De asemenea, monitoarele UltraWide și SuperWide (aspect ratio 21:9, 32:9 și 32:10) precum AOC CU34G2X, Philips 439P9H sau 499P9H sunt din ce în ce mai căutate datorită imersiunii și productivității crescute. Creșterea acestor monitoare la nivel mondial a fost de 100% de la an la an. Ecranele curbate câștigă din ce în ce mai mult: această piață a crescut cu 63% față de anul trecut. De asemenea, a crescut cererea pentru monitoare de dimensiuni mari, în special în mediile de afaceri unde productivitatea are o importanță deosebită. Monitoarele de 27” au devenit noul standard. Ecranele mai mari oferă, de regulă, tehnologii pentru o flexibilitate crescută și soluții inovatoare, contribuind astfel la o productivitate și o ușurință mai mari de utilizare, cum ar fi monitoarele cu docking station USB-C cu funcții complete cu porturi Gigabit Ethernet, MultiView (capabilități Picture-In-Picture) și comutatoare KVM.

În sectorul gaming, cererea pentru rate mari de refresh continuă sa crească. Volumul monitoarelor cu 100 Hz și mai mari a crescut cu 60%, în timp ce cel de 144 Hz și peste a crescut cu 76% de la an la an.

Creșterea AOC în această perioadă (creștere cu 13,9% a vânzărilor, de la an la an) este legată de portofoliul său larg de monitoare dedicate pasionaților de jocuri video și jucătorilor profesioniști de esport. Aceste monitoare au specificații de înaltă performanță, inclusiv rate de refresh ridicate, timpi de răspuns mici și panouri curbate pentru sesiuni de gaming imersiv. Creșterea AOC se datorează si monitoarelor business pentru IMM-uri și sectoarele publice, precum seriile B1 (Basic), E1 (Essential) și P1 (Professional). Dimensiunile mari ale ecranelor din line-up-urile de gaming și business (cu seria P1, de exemplu) au cunoscut, de asemenea, o creștere semnificativă pentru AOC (creștere de 89,1% de la an la an).

Creșterea monitoarelor Philips a fost posibilă datorită produselor durabile și eco-friendly, precum 271B7QGJEB, soluțiilor inovatoare precum monitoarele cu docking station USB-C cu conexiune Ethernet și PowerSensor pentru reducerea consumului de energie, webcam-urilor pop-up pentru o mai mare securitate și ușurință de utilizare cu conectare instantanee prin Windows Hello.

Monitoarele Philips au cel mai larg portofoliu de monitoare cu conectivitate USB-C de pe piață (cu cota de piață de 12,27% în acest segment), variind de la conexiuni simple USB-C la variante cu docking station-uri USB-C integrate, inclusiv Ethernet și Power Delivery prin USB-C. În acest segment de monitoare cu conectivitate USB-C, Philips a crescut cu 14% de la an la an și cu 40% față de trimestrul precedent. În plus, monitoarele de gaming pe consolă din seria Momentum, precum 326M6VJRMB și 436M6VBPAB, au contribuit la creșterea MMD. Modelele SuperWide, cum ar fi monitoarele 439P9H (32:10) și 499P9H (32: 9), care sunt echipate cu funcții dorite de utilizator (dimensiuni mari, webcam pop-up, eficiență crescută cu PowerSensor, docking station-uri USB-C complete), au fost un factor important în creșterea MMD. În aceste segmente de 43”+ 49”, monitoarele Philips ocupă locul trei pe piață.

De asemenea, unul dintre factorii care contribuie la creșterea vânzărilor monitoarelor Philips sunt monitoarele touchscreen în 10 puncte din seria B9T orientate către sectorul B2B, rezistente la praf și apă (IP65), ce dispun de un suport reglabil pentru utilizare în aer liber, perfect pentru HoReCa, mediul educațional și puncte de vânzare.

”În ultimul trimestru, monitoarele AOC și Philips au înregistrat din nou o creștere peste media pietei. În cazul ambelor branduri, suntem foarte atenți la ce își dorește utilizatorul de la un monitor. Indiferent dacă vorbim despre rate de refresh mari, cele mai noi tehnologii și panouri pentru monitoarele de gaming sau UltraWide și SuperWide, funcțiile de reducere a consumului de energie și crestere a productivității pentru monitoarele destinate mediului de afaceri, avem soluții pentru fiecare nevoie, iar rezultatele dovedesc că suntem pe drumul cel bun”, a precizat Stefan Sommer, Director Marketing și Business Management în Europa la AOC International Europe și MMD Monitors & Display.

Stefan Sommer, Director Marketing și Business Management în Europa

„Portofoliul mare al celor două branduri, în special AOC, a fost apreciat de către clienții români. Am continuat să înregistrăm creșteri semnificative a vânzărilor în ultimele trimestre”, a precizat Cristian Bucur, Director de Vânzări AOC & MMD România.

Cristian Bucur, Sales Director AOC & MMD Romania

AOC este unul dintre brandurile de top la nivel mondial pe piața de monitoare. Motivele pentru care tot mai mulți consumatori, factori de decizie corporativi și parteneri de distribuție au încredere în AOC sunt serviciile de înaltă calitate, design atractiv, precum și produse prietenoase cu mediul înconjurător, ergonomice și inovatoare, la prețuri competitive. AOC oferă afișaje care se potrivesc cerințelorfiecărui tip de utilizator, fie că este pentru utilizare profesională, casă, divertisment sau jocuri. AOC este o filială a TPV Technology Limited („TPV”), unul din cei mai mari producători de monitoare și televizoare LCD din lume.

MMD-Monitors & Display Displaying Holding BV („MMD”), înregistrată în Olanda, cu sediul central în Amsterdam, este o companie a TPV Technology Limited („TPV”), unul din cei mai importanți producători de monitoare și  televizoare LCD din lume.

MMD-Monitors & Display Displaying Holding BV (“MMD”) comercializează și vinde exclusiv monitoare LCD Philips în toată lumea. Combinând promisiunea mărcii Philips cu expertiza producției TPV, MMD utilizează o abordare rapidă și concentrată pentru a aduce pe piață produse inovatoare. www.mmd-p.com

 

O bancă șterge peste 43.000 CHF și închide creditul unei familii din București. Care este reacția consumatorului

Băncile continuă să facă importante concesii consumatorilor care se adresează Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB). Chiar dacă starea de urgență a îngreunat activitatea și a prelungit timpul de negociere și de soluționare a unor cazuri, în această perioadă au fost și vești bune pentru consumatori.

Cazul unei familii din București exemplifică atât soluțiile care pot fi obținute în cadrul CSALB, cât și contribuția conciliatorilor în procesul de negociere, precum și activitatea propriu-zisă în concilierea online, care a devenit o obișnuință în perioada restricțiilor sanitare. Astfel, o familie cu trei copii, care își achita cu greutate ratele la două credite denominate în CHF, la două bănci diferite, a obținut în cadrul Centrului ștergerea completă a unei datorii și reducerea cu 30% a unui alt împrumut. Toate acestea s-au întâmplat în mai puțin de jumătate de an din momentul depunerii primei cereri. Iată cum descrie consumatorul experiența în cadrul negocierii cu băncile:

Video consumator (cu și fără grafică): https://we.tl/t-7XfCer55U7 

 Irina, consumator CSALB: “Când am primit soluția nu-mi venea să cred, am zis că nu este real. În sensul că banca mi-a șters absolut tot creditul! Au fost puțin peste 43.000 de franci elvețieni, deși inițial ne doream măcar o reducere. Procedura de depunere a cererii este simplă, documentele se atașează foarte usor în aplicația de pe site. Am descris și condiția familiei, am pus și fotografii ale documentelor justificative pentru situația noastră dificilă. În trecut am încercat și cu procese colective, individuale, însă nu am obținut niciun rezultat.”

Ce spune conciliatorul care s-a ocupat de acest caz

Alina Radu este avocat specializat în drept bancar, cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu și cu studii juridice de prestigiu. Este conciliator CSALB din aprilie 2019, iar acest caz i se pare special deoarece rezultatul negocierii este, din punct de vedere valoric și al concesiilor făcute de bancă, superior cererii formulate de consumator.

Am apreciat în acest caz faptul că banca a analizat cu atenție motivațiile consumatorului. Asta ar fi și recomandarea către bănci, în general: reprezentanții care participă la negocieri în cadrul CSALB trebuie să aibă răbdare cu solicitările, dar și cu nevoile consumatorului. În plus, să cunoască foarte bine speța și particularitățile cazului atunci când propun o soluție, cu atât mai mult cu cât unul dintre principiile concilierii este particularitatea cazurilor și a soluțiilor propuse în urma negocierilor”, spune Alina Radu, conciliator CSALB.

Video consumator și conciliator (cu și fără grafică): https://we.tl/t-3Gs8yqiyQS

Sprijinul oferit de bănci consumatorilor aflați în situații dificile nu poate decât să ne bucure. Sunt aproape 250 de cazuri încheiate deja cu împăcarea dintre consumatori și bănci de la începutul anului, în condițiile în care am trecut și încă trecem printr-o perioadă dificilă, în care instituțiile financiar-bancare au fost asaltate cu sute de mii de cereri de suspendare a ratelor. Iată că, dincolo de aceste probleme, băncile au ridicat și ștacheta în ceea ce privește principiile concilierii, înțelegerea amiabilă cu consumatorii și flexibilitatea în negociere. Cele mai mari bănci din sistem și-au îndrumat clienții către această metodă extra-judiciară, iar rezultatele se văd. Cu toate astea, vedem și o lipsă de mobilizare greu de înțeles din partea IFN-urilor. Deși consumatorii au trimis peste 240 de cereri adresate IFN-urilor de la începutul anului, doar 11 cereri au fost acceptate pentru negociere”, spune Alexandru Păunescu, Președintele Colegiului de Coordonare al CSALB.

De la începutul anului și până pe 23 iunie 2020, CSALB a primit 972 cereri adresate băncilor și 255 cereri adresate IFN-urilor. Până în acest moment, 247 de cereri au fost acceptate pentru negociere de către bănci și doar 11 de către IFN-uri.

La acestea se adaugă 120 de cereri soluționate amiabil (bănci și IFN-uri), după sesizarea CSALB (aceste cereri nu au mai intrat în procedură de negociere, înțelegerea dintre cele două părți s-a realizat direct). Restul cererilor sunt în faza de analiză sau au fost respinse de către bănci/IFN-uri din cauze obiective sau în mod nejustificat. În ultimii patru ani, beneficiile obținute de consumatori în urma negocierilor depășesc 3 milioane de euro.

Aproximativ 20% dintre cazurile soluționate de CSALB au beneficii ce depășesc 5.000 de Euro și au fost obținute prin reduceri sau ștergeri integrale de sold, scăderea comisioanelor sau a dobânzilor și/sau restituirea unor sume încasate în trecut.

Anul trecut, CSALB a înregistrat cel mai mare număr de cereri și dosare (cereri acceptate pentru negociere) din cei 4 ani de activitate: 2.117 de cereri, 664 de dosare (cereri acceptate pentru negociere) și 244 înțelegeri amiabile (înțelegeri directe între părți, după sesizarea CSALB).

Anul acesta pare a fi anul recordurilor în materie de valoare a beneficiilor obținute de consumatori: recordul valoric în lei (298.000 Lei șterși din datoria unui bucureștean) și recordul în CHF (52.000 CHF șterși din datoria unui consumator din Oradea) – ambele obținute în luna ianuarie.

Despre CSALB: CSALB este o entitate înființată ca urmare a unei Directive europene și intermediază gratuit și în mai puțin de trei luni negocierea dintre consumatori și bănci sau IFN-uri pentru contractele aflate în derulare. Consumatorii din orice județ al țării pot trimite cereri către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) completând un formular online direct pe site-ul www.csalb.ro. Dacă banca acceptă intrarea în procedură de conciliere/negociere este desemnat un conciliator. CSALB colaborează cu 19 conciliatori, dintre cei mai buni specialiști în Drept, cu expertiză în domeniul financiar-bancar. Totul se rezolvă amiabil, iar înțelegerea părților are puterea unei hotărâri în instanță. Mai multe informații despre activitatea Centrului puteți obține și la telefon 021 9414 (apel cu tarif normal).

Săptămâna HUAWEI de nota 10: 10% extra discount pentru toate ofertele speciale deja existente, dar și pentru noi produse din portofoliu

 

Huawei P30 lite, Huawei P30 lite E și Huawei Nova 5T, noi produse care beneficiază de prețuri speciale în următoarea perioadă

HUAWEI anunță lansarea unei noi campanii promoționale, special concepute pentru utilizatorii care își doresc să se bucure de tehnologii de ultimă oră la prețuri mai accesibile. Astfel, în perioada 19 – 28 iunie, utilizatorii primesc un extra discount de 10% la achiziționarea unui dispozitiv dintre cele incluse deja în campania promoțională Family Week, dar și a altor produse din portofoliu, printre care: Huawei P30, Huawei P30 lite și Huawei Nova 5T.

Pentru a beneficia de acest extra discount de 10%, utilizatorii pot folosi codul special Huawei10, atât în momentul în care plasează o comandă online la unul dintre partenerii autorizați ai HUAWEI, cât și în magazinele fizice ale acestora, dar și în Huawei Experience Stores.

Noul val de oferte inclus în campania <<Săptămâna HUAWEI de nota 10>> este special gândit, împreună cu partenerii noștri, pentru a le oferi consumatorilor experiențe de utilizare mai plăcute și mai rezonabile, printr-un raport calitate-preț foarte bun. Dispozitivele care beneficiază de prețuri promoționale în această perioadă sunt atât smartphone-urile, cele mai căutate din portofoliu, cât și tableta Huawei MatePad T8, care a atras atenția iubitorilor de tehnologie încă de la lansare și care se adresează tuturor membrilor familiei.”, completează Whisky Wangwei, Country Manager, Huawei Consumer Business Group.

Huawei P30, Huawei P30 lite și Huawei Nova 5T, noi produse care beneficiază de oferte speciale în perioada următoare

Telefoanele Huawei P30, Huawei P30 lite și Huawei Nova 5T se alătură, în cadrul campaniei Săptămâna HUAWEI de nota 10, dispozitivelor care beneficiază de oferte speciale în această perioadă, cu un discount de 10%. Astfel, în intervalul 19 iunie – 28 iunie, utilizatorii se pot bucura de un raport calitate-preț și mai bun al celor trei smartphone-uri echipate cu specificații bune și design modern.

Dispozitivele anunțate anterior în campania Family Week, prețuri și mai avantajoase

Dispozitivele din categoriile smartphone și tabletă, anunțate deja în cadrul campaniei Family Week, pot fi achiziționate, în perioada următoare, la prețuri și mai rezonabile. Astfel, pentru toate pachetele promoționale deja disponibile, incluse în lista de mai jos, utilizatorii beneficiază de un extra discount de 10%, prin activarea codului Huawei10:

  • La achiziționarea Huawei P40, utilizatorii primesc un voucher în valoare de 600 lei și un telefon Huawei Y5p cadou, în timp ce, pentru modelul Huawei P40 Pro, beneficiază de un voucher de 300 lei și un telefon Huawei Y5p gratuit.
  • Utilizatorii care decid să își achiziționeze un Huawei P40 lite primesc un discount în valoare de 200 lei, respectiv 50 lei pentru cei care aleg modelul Huawei P40 lite E.
  • Prețurile de precomandă pentru Huawei Seria Y rămân valabile, cu un discount de 200 lei. Astfel, prețul special pentru Huawei Y5p este de 399 lei, respectiv 599 lei pentru Huawei Y6p.
  • Tableta Huawei MatePad T8 poate fi achiziționată cu un discount de 200 de lei, valabil până la finalul lunii iunie.

Pentru mai multe informații despre campanie, vizitați: https://consumer.huawei.com/ro/promo/huawei10/.

Experiență audio premium: HUAWEI anunță disponibilitatea Huawei FreeBuds 3i pe piața din România

  • Huawei FreeBuds 3i oferă performanțe excelente și o funcție impresionantă de anulare activă a zgomotului
  • Tehnologiile sunt integrate armonios într-un corp ergonomic

Huawei Consumer Business Group anunță lansarea oficială pe piața din România a Huawei FreeBuds 3i, căștile wireless care oferă o experiență audio premium și o conectivitate perfectă. Huawei FreeBuds 3i vor fi disponibile la prețul recomandat de 499 lei și pot fi achiziționate de la partenerii autorizați ai HUAWEI.

Cu un nou design closed fit in-ear și o tehnologie de anulare activă a zgomotului, Huawei FreeBuds 3i oferă o experiență audio captivantă în orice mediu. Astfel, utilizatorii se pot bucura de muzica preferată și de conversații clare, oriunde s-ar afla.

Experiență de ascultare imersivă

Fie că ascultă muzică, se află într-un apel cu cei dragi sau experimentează efectele audio               dintr-un film, utilizatorii se bucură de momente de ascultare neîntrerupte, datorită tehnologiei de anulare a zgomotului. Huawei FreeBuds 3i vin cu două microfoane, unul orientat spre exterior și unul spre interior. În timp ce primele detectează sunetele ambientale pentru a anula activ zgomotul, microfonul orientat spre interior detectează celelalte posibile surse de zgomot, pentru a le reduce, micșorând activ zgomotul de fond cu până la 32dB. Cele trei microfoane oferă o anulare riguroasă a zgomotului, pentru o calitate îmbunătățită, oferind o experiență de ascultare imersivă.

Performanță incredibilă și conectivitate instantă

Pentru o interacțiune perfectă între toate dispozitivele HUAWEI, o fereastră pop-up de pe smartphone ajută la conectarea automată a dispozitivelor de îndată ce este deschisă cutia de încărcare Huawei FreeBuds 3i. Această funcționalitate le permite utilizatorilor să se bucure instantaneu de melodiile preferate și să monitorizeze cu ușurință nivelul bateriei, al cărui status este vizibil pe ecranul telefonului, imediat după conectare.

Datorită sincronului perfect cu fiecare mișcare a utilizatorului și capacității integrate a senzorilor pe ambele părți, Huawei FreeBuds 3i oferă comoditate și un control desăvârșit. Muzica și apelurile sunt activate prin dublă atingere, iar anularea activă a zgomotului prin atingere îndelungată. În plus, redarea se întrerupe în mod inteligent atunci când căștile sunt scoase și se reia imediat după ce sunt introduse din nou.

Sunet excelent și automonie îndelungată a bateriei

Huawei FreeBuds 3i oferă difuzoare dinamice mari de 10 mm, pentru un bas puternic. Mai mult, diafragmele compozite polimerice extrem de sensibile sunt atent reglate pentru a furniza un sunet autentic și echilibrat. Huawei FreeBuds 3i dispun și de o autonomie generoasă a bateriei. O încărcare completă a căștilor oferă până la 3,5 ore de ascultare neîntreruptă, iar încărcarea cutiei permite o experiență audio de până la 14,5 ore.

Comode și potrivite fiecărui stil de viață

Cu un design minimalist și modern, Huawei FreeBuds 3i prezintă corpuri principale ergonomice în formă de con, completate cu vârfuri flexibile din silicon, în patru dimensiuni diferite, pentru o experiență confortabilă și sigură.

Pentru mai multe informații despre Huawei FreeBuds 3i, vizitați:

https://consumer.huawei.com/ro/audio/freebuds-3i/.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile HUAWEI sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania deține 14 centre R&D în țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una din cele 3 filiale ale companiei și include telefoane inteligente, computere și tablete, dispozitive purtabile și servicii cloud, etc. Cu peste 32 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare pentru consumatorii de pretutindeni.

Allview își extinde gama de televizoare Smart ePlay cu modele 4K HDR

seria ePlay4K HDR

Allview anunță noile modele de televizoare Smart cu Android TV, adresate celor care îşi doresc să se bucure de conţinut la calitate 4K HDR. Seria ePlay6100-U combină designul modern fără margini, cu o calitate a imaginii 4K HDR10, o gamă extinsă de culori, display VA, tehnologie Dolby Audio și cel mai avansat și sigur sistem Smart TV – Android TV cu Google Assistant încorporat.

Feedback-urile primite din piață, atât de la clienți cât și de la parteneri, ne confirmă faptul că românii sunt mari consumatori de tehnologie. Își doresc produse care încorporează noutățile din domeniu și tehnologii care le simplifică și le oferă un nivel de confort superior. Rata de adopție a televizoarelor inteligente cu Android TV crește constant, iar Allview ține pasul prin extinderea permanentă a gamei ePlay, cu noi modele de produse adaptate nevoilor clienților. Avem toate premisele pentru a marca o creștere semnificativă și a deveni lider de piață pe segmentul televizoarelor smart cu sistem de operare certificat Google.”, a explicat Lucian Peticilă – General Manager Allview.

50ePlay6100-U (4)

4K HDR10 – un nou mod de a te bucura de imagini realiste

Pentru obținerea unei experiențe vizuale remarcabile, Allview integrează pe noua serie de Android TV-uri ePlay, caracteristica HDR10, care oferă imagini de o înaltă naturalețe, culori perfect echilibrate, alături de cele mai fine gradații între nuanțele cele mai profunde de negru și albul pur. Împreună cu 4K, HDR10 oferă imagini mult mai realiste: o curbă fixă de mapare a tonurilor este aplicată întregii pelicule  și optimizează scena cu cel mai ridicat nivel de luminanţă. Noua generație ePlay 4K păstrează panelurile cu tehnologia VA (Vertical Alignment) ce oferă o creștere a ratelor de contrast cu până la 400% și a uniformității nivelului de negru cu 200% față de tehnologia IPS. Astfel, noile modele aduc în casele utilizatorilor imagini vii, extrem de apropiate de cele reale.

50ePlay6100-U FRONT screen 2

Android TV – cel mai înalt nivel de securitate

Smart TV-urile din gama ePlay oferă o experiență de utilizare sigură și actualizată constant cu cele mai noi funcționalități și inovații Google. Totodată, sistemul de operare aduce utilizatorilor cel mai înalt nivel de confort, oferindu-le o experență TV hands-free, cu ajutorul lui Google Assistant. Astfel, cu o simplă comandă vocală adresată telecomenzii, utilizatorii pot accesa, porni și controla conținutul video, ajusta volumul și multe altele de la distanță.

Disponibilitate și preț

Noua serie ePlay6100-U va fi disponibilă în variantele de: 43, 50 și 55 inch, pornind de la prețul recomandat de 1499 lei. Clienții care vor comanda noile produse în perioada 18 – 25 iunie, vor beneficia de o reducere de 200 lei.

Mai multe informații despre noua gamă ePlay găsiți pe www.allview.ro/eplay-4k

telecomanda 2

Despre Allview

Creat în 2004, Allview este brandul autohton de smartphone-uri și tablete numărul 1 din România. În 2010, Allview a fost prima companie din România care a lansat o tabletă PC, în anul 2011, primul smartphone sub brand românesc, iar în 2013 primul smartphone single SIM din portofoliu. În 2016, proiectul Allview Smart Home a diversificat portofoliul companiei cu o soluție complexă de automatizare și monitorizare a locuinței. În 2017 Allview a dezvoltat primul smartphone cu asistent vocal în limba română – AVI, iar la finalul lui 2018 a fost semnat contractul cu Google™ pentru comercializarea Smart TV-urilor cu Android TV™ și Google Assistant™ integrat. Brandul Allview este prezent pe piața IT&C din Polonia, Bulgaria, Germania, Spania, Ungaria, Olanda, Moldova, Republica Cehă, Malta, Grecia, Lituania, Letonia și Estonia. Viziunea Allview este de a oferi tehnologii avansate și accesibile, sub un brand românesc.

Servicii utile, prețuri de service avantajoase și cadouri surpriză pentru utilizatorii HUAWEI în perioada următoare

Campanie estivală HUAWEI

HUAWEI anunță lansarea unei noi campanii special gândite pentru a le oferi utilizatorilor experiențe cât mai plăcute în perioada următoare. Astfel, în intervalul 15 iunie – 31 iulie, serviciile door-to-door gratuite rămân valabile pentru utilizatori, alături de prețuri speciale pentru înlocuirea unor piese de schimb importante sau pentru achiziționarea unor accesorii suplimentare pentru telefoane și cadouri surpriză pentru cei care se prezintă în Huawei Customer Service Center în zilele de miercuri, joi și vineri din perioada campaniei.

Serviciile door-to-door și ofertele speciale pentru înlocuirea anumitor piese importante disponibile în cadrul campaniei estivale HUAWEI vin ca o completare a efortului constant al companiei de a oferi experiențe de utilizare cât mai plăcute, mai sigure și mai accesibile.

Reduceri de până la 30% pentru înlocuirea unor piese de schimb importante și de 40%  pentru diferite servicii HUAWEI

Între 15 iunie – 31 iulie, HUAWEI oferă o reducere de până la 30% pentru serviciile de înlocuire a ecranului și/sau a plăcii de bază în centrele de service disponibile pentru utilizatori. Aceste două componente sunt foarte importante, iar costurile de reparație vor beneficia acum de o ofertă specială, menită să sublinieze dorința companiei de a veni în întâmpinarea consumatorilor cu prețuri avantajoase.

În plus, tot în această perioadă, HUAWEI le oferă clienților care se prezintă în Huawei Customer Service Center, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, numărul 23 A, folii de protecție pentru ecran și capac spate, cu un discount de 40%. Utilizatorii au posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de modele, pentru un nou look al telefoanelor pe care le folosesc.

În continuare, serviciul door-to-door rămâne gratuit

HUAWEI extinde gratuitatea serviciului door-to-door, de care utilizatorii HUAWEI au beneficiat și în cadrul campaniei anterioare, pentru a veni în sprijinul celor care își doresc să evite deplasările. Astfel, în perioada 15 iunie – 31 iulie, preluarea de la domiciliu a dispozitivelor care au nevoie de asistența specialiștilor din centrele de service este gratuită pentru toate dispozitivele HUAWEI, inclusiv pentru cele care nu dispun de garanție.

Serviciul door-to-door acoperă toate categoriile de produse HUAWEI: smartphone-uri, laptop-uri, tablete, ceasuri inteligente, routere și modemuri. Consumatorii pot solicita serviciul door-to-door prin intermediul liniei telefonice de asistență HUAWEI, la  numărul de telefon 0800 400 896.

Cadouri surpriză pentru utilizatorii care vizitează Huawei Customer Service Center

Utilizatorii care se prezintă în Huawei Customer Service Center în perioada campaniei estivale, între 15 iunie – 31 iulie, în zilele de miercuri, joi sau vineri primesc cadouri speciale din partea reprezentanților HUAWEI. Aceste cadouri pot varia și vor fi înmânate în ordinea sosirii și în funcție de disponibilitatea stocului.

Pentru mai multe informații despre campania estivală HUAWEI, accesați:

https://consumer.huawei.com/ro/support/campaigns/summer-service-season/.

Ericsson Mobility Report: Impactul COVID-19 arată rolul crucial al rețelelor de telecomunicații în societate

  • 190 de milioane de abonamente 5G prognozate până la sfârșitul anului 2020; 2,8 miliarde până la sfârșitul anului 2025
  • Infrastructura digitală este esențială pentru satisfacerea nevoilor de comunicare în perioade de criză
  • Conexiunile FWA (fixed wireless access – conexiuni la internet fix livrate prin modemuri mobile) prognozate să ajungă la aproape 160 de milioane, reprezentând 25% din traficul global de date mobile până la sfârșitul anului 2025

Ericsson (NASDAQ: ERIC) se așteaptă ca numărul global de abonamente 5G să depășească 190 de milioane până la sfârșitul anului 2020 și 2,8 miliarde până la sfârșitul anului 2025. Aceste prognoze sunt incluse în ediția din iunie 2020 a Ericsson Mobility Report, împreună cu estimările privind creșterea traficului de date și abonamentelor regionale.

Raportul analizează și rolul rețelelor și infrastructurii digitale în menținerea funcționării companiilor și păstrarea legăturii cu cei dragi în timpul pandemiei COVID-19.

Fredrik Jejdling, Executive Vice President & Head of Networks la Ericsson, declară: „Răspândirea COVID-19 a determinat oamenii din întreaga lume să își schimbe viața de zi cu zi și, în multe cazuri, să lucreze sau să studieze de acasă. Aceasta a dus la o schimbare rapidă a traficului de rețea, de la afaceri la zone rezidențiale. Cel mai recent raport Ericsson Mobility arată că rețelele mobile și fixe joacă un rol din ce în ce mai important în infrastructura națională.”

În timp ce creșterea abonamentelor 5G pe unele piețe a încetinit ca urmare a pandemiei, pe altele s-a accelerat, ceea ce a determinat Ericsson să crească estimările pentru sfârșitul anului 2020 pentru abonamentele 5G globale.

„Dincolo de măsurarea succesului 5G prin numărul de abonamente, impactul său va fi evaluat până la urmă în beneficiile pe care le aduce oamenilor și companiilor”, adaugă Jejdling. „5G a fost creat pentru inovație și această criză a evidențiat adevărata valoare a conectivității și rolul pe care îl poate avea în repornirea economiilor.”

Valoarea infrastructurii digitale

Modificările de comportament datorate restricțiilor carantinei au dus la modificări măsurabile în utilizarea rețelelor fixe și mobile. Cea mai mare creștere a traficului, de 20% până la 100%, a fost înregistrată de rețelele rezidențiale fixe. Mulți furnizori de servicii au observat o creștere a cererii și în rețelele mobile.

Într-un studiu recent realizat de Ericsson Consumer Lab, 83% dintre respondenții din 11 țări susțin că serviciile, produsele și conectivitatea digitală i-au ajutat mult să facă față carantinei. Rezultatele arată o adopție și utilizare crescută a serviciilor online, cum ar fi aplicațiile de work from home, e-learning, sau wellness, care au ajutat consumatorii să rămână conectați și să se adapteze la noile realități.

Privind în viitor, în timp ce 57% dintre respondenti spun că vor economisi bani pentru securitatea financiară, o treime intenționează să investească în 5G și conexiuni mai bune la domiciliu, pentru a fi mai bine pregătiți pentru un potențial al doilea val de COVID-19.

Conexiunile FWA își extind rolul

Conexiunile FWA se estimează că vor ajunge la aproape 160 de milioane până la sfârșitul anului 2025 – totalizând aproximativ 25% din traficul global de date mobile. La sfârșitul anului 2019, traficul global de date FWA a fost de aproximativ 15% din totalul global. În 2025 se preconizează să crească de aproape 8 ori, până la 53 de exabiți (53 de miliarde de gigabiți), reprezentând 25% din totalul traficului global de date mobile.

Soluțiile FWA bazate pe 4G sau 5G sunt o alternativă din ce în ce mai rentabilă pentru conexiunile fixe la internet, iar piața FWA este determinată de mai mulți factori: cererea consumatorilor și companiilor pentru servicii digitale, împreună cu programe și subvenții sponsorizate de guvern.

Descărcați ediția 2020 din iunie 2020 a raportului Ericsson Mobility.

Raportul include și prognoze privind creșterea traficului de date, abonamentele regionale, informații despre viitorul jocurilor video în cloud, precum și articole detaliate despre evoluția sistemelor VPN și abordarea Verizon pentru livrarea de 5G în unde milimetrice pentru zonele metropolitane.

Ericsson are acum peste 93 de acorduri comerciale sau contracte 5G cu furnizori unici de servicii de comunicații, dintre care 40 sunt rețele live.

NOTĂ CĂTRE EDITORI:

Conectivitatea într-o lume COVID-19 (studiu Ericsson ConsumerLab)

Cum se adaptează rețelele la noul normal (Blogul Ericsson)

Aflați mai multe despre alte contracte 5G ale Ericsson anunțate public.

Aflați mai multe despre  Ericsson 5G.

Aflați mai multe despre FWA 4G și 5G de la Ericsson.