În luna conștientizării sănătății bărbaților, Janssen România și Federația Română de Fotbal își unesc forțele în campania „Care-i treaba cu prostata?”

  • Campania a introdus o experiență unică la meciul România-Elveția, modificând scaunele dintr-o secțiune a stadionului pentru a simula disconfortul cauzat de afecțiunile prostatei.
  • Cancerul de prostată este a doua cea mai frecventă cauză de deces dintre afecțiunile oncologice la bărbați în România.

București, 24 Noiembrie 2023 – În lună de conștientizare a sănătății bărbaților, Janssen România și Federația Română de Fotbal (FRF) își unesc forțele într-o manieră inedită, dând startul celei de-a doua ediții a campaniei „Care-i treaba cu prostata?”. Prin această colaborare își propun să crească gradul de conștientizare și să încurajeze bărbații să adopte un comportament preventiv și responsabil.

Janssen România și Federația Română de Fotbal au conceput o experiență educativă și inovatoare în cadrul meciului România – Elveția. Pentru a aduce în atenție simptomele adesea neglijate ale afecțiunilor prostatei, scaunele dintr-o secțiune specială a stadionului au fost modificate astfel încât să producă un anumit grad de disconfort celor care stau pe ele. Acest disconfort reprodus pe scaune este menit să simuleze senzațiile resimțite de bărbații cu probleme de prostată: senzația de neliniște, dificultatea de a sta confortabil și simptome similare. Prin această acțiune, scopul este de a sensibiliza publicul și de a-l face mai conștient de importanța prevenției și diagnosticării timpurii a afecțiunilor prostatei.

Conform datelor Globocan, în România, cancerul de prostată este cea mai frecventă afecțiune malignă pentru bărbați și a treia cea mai frecventă cauză de deces dintre afecțiunile oncologice. Rata de incidență ridicată a acestei boli subliniază necesitatea unei conștientizări sporite și a unui angajament ferm pentru prevenție și diagnosticare timpurie.

Rezultatele studiului realizat anul trecut, arată că, deși majoritatea bărbaților români sunt conștienți de existența prostatei, există un deficit semnificativ de cunoștințe în ceea ce privește diagnosticarea cancerului de prostată și importanța testului PSA. Doar 25% dintre respondenți știau cum se stabilește un diagnostic de cancer de prostată, iar 73% nu știau ce este testul PSA.

„Conștientizarea și prevenția sunt pilonii centrali în lupta împotriva cancerului de prostată. Testul PSA, un simplu examen de sânge, inclus în setul gratuit anual de analize, rămâne instrumentul esențial în diagnosticarea precoce a acestei boli. Recomandăm cu insistență bărbaților de peste 40-45 de ani, mai ales celor cu un istoric familial al bolii, și tuturor celor peste 50 de ani să includă acest test în evaluările lor medicale anuale.”, explică Dr. Cristian Benza, Medical Affairs Director al Johnson & Johnson România.

Campania „Care-i treaba cu prostata?”, inițiată de Janssen România și susținută de FABC (Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer), Asociația Română de Urologie, Societatea Națională de Oncologie Medicală din România și Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală și Federația Română de Fotbal își propune să informeze bărbații români referitor la propria anatomie și de ce e necesar sa adopte  un comportament preventiv în ceea ce privește cancerul de prostată.

Studiu Kärcher 2023: diferențe globale în obiceiurile de curățenie și importanța acordată sustenabilității

  • Pentru 93% dintre respondenți este important sau chiar foarte important să trăiască într-o casă curată;
  • Polonia este țara care acordă cea mai mare importanță curățeniei (97%), urmată fiind de Franța (95%) și Marea Britanie (93%);
  • Satisfacția este cea mai comună emoție generată de curățare, pentru mai mult de 30% dintre respondenți. La polul opus, 23% dintre japonezi se declară iritați atunci când vine vorba de curățenie;
  • Pentru 75% dintre respondenți, sustenabilitatea este un aspect crucial în curățenie;
  • În Germania, curățenia este motivată de așteptările socialeși de menținerea armoniei în familie: 44% dintre femei și 42% dintre bărbați.

București, 23 noiembrie 2023 – Un nou studiu reprezentativ realizat de Kärcher privind comportamentul de curățare la nivel global relevă diferențe regionale, de gen și generaționale în modul în care facem curățenie. Studiul, care a inclus mai mult de 6.000 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, s-a concentrat, de asemenea, asupra importanței sustenabilității în curățenie.

Cum se simt oamenii din întreaga lume atunci când fac curățenie în casă?

Curățenia declanșează o gamă de emoții și, în cea mai mare parte, oferă oamenilor o senzație de satisfacție.

Pentru cea mai mare parte a respondenților (93%), este important sau chiar foarte important să trăiască într-o casă curată. Țara care acordă cea mai mare importanță curățeniei este Polonia (97%), urmată fiind de Franța (95%) și Marea Britanie (93%), cea din urmă la egalitate cu SUA (93%). Germania se află în mijlocul clasamentului internațional, cu un procent de 90%.

Dacă facem referire la cea mai comună emoție generată de curățare, atunci satisfacția este cea care conduce topul la nivel internațional: 33% dintre respondenți spun că se simt satisfăcuți odată ce curățenia este încheiată. Senzația de satisfacție este cea mai puternică în Franța, unde aproape jumătate dintre cei chestionați (43%) consideră că treburile casnice îi fac să se simtă bine. În Marea Britanie și SUA, 40% dintre cei chestionați împărtășesc această opinie, iar Germania (28%), Polonia (27%) și Japonia (22%) se află în coada clasamentului.

În unele țări, însă, curățenia este asociată și cu sentimente negative: aproximativ 23% dintre respondenții japonezi se declară iritați atunci când vine vorba de curățenie. În Germania, de asemenea, foarte puțini respondenți (6%) se simt fericiți când fac curățenie. Aceștia consideră că a face curățenie în propria casă este fie plictisitor (18%), fie stresant (13%), ceea ce reprezintă și cea mai mare rată de stres înregistrată în cadrul studiului Kärcher.

De la Tokyo la Berlin – o comparație internațională a importanței sustenabilității în procesul de curățenie

Pentru 75% dintre respondenți, sustenabilitatea este un aspect crucial în curățenie. Mai mult de jumătate (52%) dintre respondenți au afirmat că adoptă metode de curățare prietenoase cu mediul. Cu toate acestea, se observă o diferență semnificativă între generații, în toate țările analizate în acest sondaj: în grupa de vârstă 18-24 de ani, 84% spun că sustenabilitatea este importantă pentru ei atunci când fac curățenie, în timp ce pentru grupa de vârstă 55-65 de ani, procentul înregistrat este de 69%. Japonia acordă cea mai mare importanță curățeniei durabile, cu 85% dintre respondenți afirmând că se gândesc la mediu atunci când fac curățenie. În clasament, următoarele poziții sunt ocupate de Polonia, cu 80%, și Franța, cu un procent de 77%.

Unul dintre cele mai importante subiecte ce țin de o curățenie eficientă și responsabilă îl reprezintă interesul consumatorilor pentru reducerea consumului de apă. Peste două treimi (70%) dintre respondenți se asigură că folosesc cât mai puțină apă posibil atunci când fac curățenie acasă. Utilizarea detergenților prietenoși cu mediul este, de asemenea, foarte populară: aproape două treimi (63%) dintre respondenți, la nivel mondial, sunt în favoarea acestora.

Tehnologia câștigă teren în rândul generației mai tinere

Studiul Kärcher relevă, de asemenea, că există diferențe între generații în ceea ce privește așteptările față de tehnologie și modul în care o utilizează. 25% dintre respondenții, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, cred că aparatele inteligente fac viața mult mai ușoară și economisesc timp. De cealaltă parte, în grupa de vârstă 55 – 65 de ani, acest procent este de doar 11%. Cu toate acestea, în toate generațiile analizate, peste jumătate dintre respondenți (56%) cred că produsele autonome fac curățenia mai ușoară.

La cumpărarea de produse pentru curățenia și îngrijirea gospodăriilor, germanii sunt atenți la raportul calitate – preț (90%), performanța înaltă (89%) și produse sustenabile (89%). Femeile acordă o importanță ușor mai mare aspectelor de mediu, cum ar fi economisirea apei și energiei, folosirea ambalajelor durabile. Tehnologia de ultimă generație este un factor decisiv în deciziile de cumpărare ale bărbaților.

Obiceiuri de curățenie în Germania: femeile fac curățenie când așteaptă vizitatori, iar bărbații pentru a menține armonia în familie

Noul studiu reprezentativ internațional al comportamentului de curățare, realizat de Kärcher, dezvăluie secretele și diferențele de gen ale curățeniei în casele germane.

Sondajul arată că doar 6% dintre angajații care lucrează de acasă își curăță casele în timpul programului de lucru al companiei. În Germania, curățenia este motivată mai mult de așteptările sociale și este de obicei făcută atunci când vin vizitatori. Unul din doi tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, din Germania, își fac casele strălucitoare atunci când așteaptă companie. Grupa de vârstă 55-65 de ani pare să fie mai relaxată în privința acestui aspect – doar 23% dintre ei fac ordine înainte de a veni familia în vizită.

Mai multe femei (44%) decât bărbați (27%) consideră vizitatorii un motiv foarte important pentru a face ordine. Bărbații sunt mai predispuși să folosească un aspirator pentru a evita conflictele în gospodărie (bărbați: 42%, femei: 34%). Pentru generația mai în vârstă (45 – 65 de ani), vizitele prietenilor sunt principala motivație.

Informații despre sondaj:

Datele utilizate se bazează pe sondaje online realizate de Dynata, la care au participat în total 6.004 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, în august 2023. Sondajul a fost reprezentativ la nivel național – incluzând cote pentru gen, vârstă și regiune. Sondajul a fost realizat în Germania, Franța, Marea Britanie, Polonia, Japonia și SUA.

Despre Kärcher

La Kärcher, o echipă de 15.330 de oameni, din 80 de țări, lucrează împreună pentru a face din lume un loc mai curat. În calitate de lider de piață în domeniul tehnologiei de curățare, Kärcher oferă soluții extinse de curățare și îngrijire, generând o cifră de afaceri de 3,16 miliarde de euro în 2022.

NAVITEL RE 5 DUAL: Inovația ce transformă fiecare călătorie într-o experiență de navigație și supraveghere deosebită

NAVITEL®, liderul incontestabil în tehnologia dispozitivelor auto, anunță cu mândrie lansarea celei mai recente inovații din portofoliul său de produse, NAVITEL RE 5 DUAL. Acest dispozitiv hibrid, care combină o cameră auto de înaltă definiție cu un sistem de navigație GPS avansat, promite să stabilească noi standarde de siguranță și confort pentru șoferi.

Conceput pentru a oferi cea mai înaltă calitate video, chiar și în condiții de vizibilitate redusă, NAVITEL RE 5 DUAL este echipat cu senzorul de imagine GC2053 (Night Vision) și cu o optica de ultimă generație, care asigură captarea unor imagini detaliate chiar și în timpul nopții. Senzorul G integrat este esențial pentru siguranța șoferilor, înregistrând și salvând automat momentele critice, precum frânările bruste sau impacturile, și prevenind astfel suprascrierea accidentală a înregistrărilor importante.

Unghiul de vizualizare generos de 140° al camerei auto permite o panoramă largă a drumului, asigurând nu doar vizibilitatea frontală, dar și o perspectivă completă a împrejurimilor. Aceasta caracteristică este deosebit de utilă în cazurile în care este necesară o evaluare rapidă a situației din trafic și pentru o mai bună orientare în spațiu.

NAVITEL RE 5 DUAL 1

NAVITEL RE 5 DUAL se remarcă prin sistemul său de montare magnetic inovator, care asigură o fixare rapidă și stabilă a camerei în vehicul. Aceasta caracteristică simplifică procesul de instalare și demontare a dispozitivului, făcându-l ideal pentru utilizatorii care preferă o soluție flexibilă și ușor de utilizat. Funcția Auto-Start este o altă inovație care sporește comoditatea utilizatorilor, activând înregistrarea video și sistemul de navigație imediat ce dispozitivul este conectat la suport.

O caracteristică distinctivă a dispozitivului este sistemul său de navigație GPS, care vine echipat cu hărți offline preinstalate și promite actualizări gratuite pe viață. Acesta oferă utilizatorilor libertatea de a naviga fără a depinde de o conexiune la Internet, fapt esențial în zonele cu acoperire slabă sau inexistentă. În plus, dispozitivul propune trei rute alternative, indicații vocale și o bază de date extinsă de puncte de interes, plus avertizări pentru camerele de viteză, toate acestea contribuind la o călătorie mai liniștită și informată.

Pentru o experiență îmbunătățită în vehicul, funcția transmițătorului FM permite șoferilor să redirecționeze audio de pe dispozitiv direct către sistemul stereo al mașinii. Compatibilitatea cu camera de marșarier extinde funcționalitatea dispozitivului, oferind o vedere clară și completă asupra spațiului din spatele vehiculului.

NAVITEL RE 5 DUAL 2

La baza performanței sale se află procesorul puternic MSB2531 ARM Cortex A7, care, împreună cu ecranul TFT de 5 inch și capacitatea de înregistrare video la o rezoluție de 1920×1080 (30 fps), asigură o funcționare fără probleme și o calitate superioară a imaginii. Astfel, NAVITEL RE 5 DUAL nu este doar o cameră auto, ci un companion de nădejde pentru orice călătorie, gata să ofere o experiență de navigație și înregistrare fără precedent.

NAVITEL RE 5 DUAL este disponibil acum cu un set complet de accesorii, inclusiv cabluri și suporturi de montare, permițând utilizatorilor să înceapă călătoria cu încredere și fără întârzieri suplimentare.

NAVITEL RE 5 DUAL 6

**Despre NAVITEL®**

NAVITEL® este un furnizor inovator de soluții de navigație, supraveghere video auto și DVR-uri, dedicat îmbunătățirii experienței de condus prin produse de înaltă calitate și tehnologii avansate. Cu o prezență globală și o viziune axată pe siguranța și confortul utilizatorilor, NAVITEL® se angajează să aducă pe piață cele mai noi dispozitive care răspund nevoilor dinamice ale conducătorilor auto.

Website: http://www.navitel.com/ro
Facebook: https://www.facebook.com/p/Navitel-Romania-100065358645391/

Contact: Blogatu@gmail.com, contact@avantnet.ro

Nume Contact: Marius Calugaru

Titulatura: PR Manager

Telefon: 0785351511

Email: Blogatu@gmail.com

Website: https://perspektive.ro/

După un Black Friday care a depășit toate recordurile în România, 1.800 antreprenori români participă astăzi și în eMAG Black Friday din Bulgaria și Ungaria

  • Comercianții români duc în cele 2 țări 2 milioane de oferte de Black Friday, cu 67% mai multe față de anul trecut
  • Peste 40% dintre ofertele incluse în programul Fulfilment by eMAG care au participat în Black Friday în România vor participa atât în Ungaria cât și în Bulgaria

București, 17 noiembrie 2023. La o săptămână după ce au participat la cel mai mare Black Friday din România, 1.800 de antreprenori români care vând online pe eMAG Marketplace participă astăzi în Black Friday Ungaria și Bulgaria, unde se adresează unei populații de peste 16,5 milioane de locuitori în cele două țări.

Comercianții români au adus de Black Friday în cele două țări 2 milioane de oferte, cu 67% mai multe față de anul trecut.

Cu ajutorul programului Fulfilment by eMAG (FBE) cross-border lansat anul acesta, sellerii pot livra produsele direct din depozitul din România, în Ungaria și Bulgaria, la aceleași costuri. Peste 40% dintre ofertele incluse în programul FBE care au participat în Black Friday în România vor participa atât în Ungaria cât și în Bulgaria. FBE este un serviciu integrat prin care eMAG preia întreaga logistică de la recepție, depozitare, picking, împachetare, livrare, relații cu clienții sau retur, dând astfel sellerilor posibilitatea de a se concentra asupra creșterii business-ului.

„Comercianții români din Marketplace au deja experiența unui Black Friday record și sunt pregătiți cu oferte foarte bune pentru a răspunde oricăror nevoi ale clienților din Ungaria și Bulgaria, pe care aceștia le-au așteptat și pentru care mulți au economisit un an întreg pentru a putea ajunge la cele mai mari reduceri din an. La fel ca în România, șapte din zece oferte sunt la cel mai mic preț din 2023”, a spus Stejara Pircan, Senior VP eMAG.

În România, ediția a 13-a a Black Friday a bătut toate recordurile, vineri, pe 10 noiembrie. Românii au comandat 2,8 milioane de produse de Black Friday, cu 26% mai mult decât anul trecut. Vânzările au atins o valoare de 731 de milioane de lei, cu 87 milioane de lei mai mult față de ediția precedentă.

Datorită investițiilor pe care eMAG le-a făcut în tehnologie și în programe menite să susțină dezvoltarea ecosistemului regional de ecommerce, vânzările celor 53.000 de antreprenori care fac afaceri pe eMAG Marketplace au crescut cu 14% în primele luni ale anului față de aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, oferta de produse listate de ei în această perioadă a crescut cu 31% față anul trecut, contribuind astfel la cele peste 20 milioane de articole disponibile pe platforma eMAG în regiune.

În Ungaria, eMAG a inaugurat recent cel de-al treilea depozit al său, situat la Dunaharaszti, lângă Budapesta in urma unei investiții de 100 de milioane de euro. În ambele țări, clienții eMAG beneficiază de servicii flexibile de livrare la easybox, care în Ungaria a ajuns la 700 de unități, iar în Bulgaria la 327.

Atât în Ungaria cât și în Bulgaria eMAG este lider în ecommerce și cea mai mare investiție românească cu  afaceri în cele două țări.

Despre eMAG 

Înființată în 2001, eMAG este un pionier al pieţei de comerţ online care a dezvoltat un ecosistem regional bazat pe tehnologie, în România, Ungaria și Bulgaria cu obiectivul de a ajuta clienții din întreaga regiune să economisească timp și bani. Cu o gamă de produse în continuă creștere pe care le pune la dispoziția clienților împreună cu partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, oricând și oriunde. Clienții din România ai platformei beneficiază de servicii cu valoare adăugată, cum ar fi aplicația mobilă, livrare rapidă la easybox, abonamentul cu livrare gratuită Genius în patru aplicații de comerț electronic (eMAG, Tazz, Fashion Days, Freshful), 30 de zile timp de retur, rambursare rapidă prin Instant Money Back, deschiderea pachetului la livrare, servicii flexibile de plată din contul eMAG/MyWallet, și aplicația de mobil. Cu ajutorul eMAG Marketplace, antreprenorii români care vând pe platformă au la dispoziție de programe și instrumente care îi ajută să își scaleze business-ul în Europa Centrală și de Est: eMAG Ads, cross-border, Fulfilment, aplicația mobilă sau campaniile desfășurate pe platformă sunt doar câteva dintre acestea. Pentru mai multe informații despre eMAG. accesați about.emag.ro.

Tehnologia MiniLED este acum mai accesibilă cu noul monitor AOC GAMING Q27G3XMN/BK

 

AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare pentru gaming și accesorii IT din lume, anunță lansarea noului monitor AOC GAMING Q27G3XMN/BK. Acest model cu diagonală de 27″ (68,6 cm), se află la intersecția dintre tehnologia revoluționară MiniLED și performanțele de gaming, având un preț competitiv în raport cu standardul industriei. Q27G3XMN/BK este dedicat jucătorilor care caută o experiență HDR îmbunătățită,, culori impresionante și un preț avantajos.

Panoul Fast VA de 27″ oferă o rezoluție QHD (2560×1440) și folosește tehnologia MiniLED cu 336 de zone pentru o iluminare dinamică.

Certificarea VESA DisplayHDR 1000 facilitează afișarea optimă a tonurilor întunecate și a punctelor strălucitoare ale aceluiași cadru, iar datorită profunzimii de culoare pe 10 biți (8 biți + FRC), ecranul poate reproduce până la 1,07 miliarde de culori, acoperind 95% din standardul DCI-P3.

Diagonala de 27″ a ecranului și rezoluția QHD contribuie la obținerea unei clarități sporite în afișarea textului si a imaginilor datorită densității crescute a pixelilor. Rata de reîmprospătare de 180 Hz și timpul de răspuns de până la 1 ms GtG reprezintă un avantaj în lumea jocurilor competitive.

Retroiluminare MiniLED 

Una dintre caracteristicile principale ale modelului Q27G3XMN/BK este folosirea tehnologiei MiniLED cu 336 de zone cu reglaj individual. Grație acesteia, monitorul dispune de  certificarea DisplayHDR 1000, oferind o luminozitate și un contrast de neegalat. Panoul său Fast VA are deja un raport de contrast foarte bun, iar în combinație cu tehnologia MiniLED, oferă o reproducere de excepție a conținutului cu gamă dinamică ridicată (HDR). Soluția pentru retroiluminare cu atenuare locală (Full-Array Local Dimming) îmbunătățește considerabil experiența HDR, permițând ca unele porțiuni ale ecranului să fie complet negre, în timp ce altele sunt menținute la o luminozitate foarte ridicată. Scenele atmosferice ale jocurilor bazate pe povești prind viață cu tonuri saturate de negru și lumini strălucitoare.

Modelul Q27G3XMN/BK este perfect pentru jucătorii care sunt în căutarea experienței optime. Rezoluția sa QHD (2560×1440) redă fiecare detaliu, în timp ce rata de reîmprospătare de 180 Hz garantează o experiență de joc fluidă. Cu un timp de răspuns de până la 1ms GtG, utilizând funcția OVERDRIVE a pixelilor, monitorul prezintă o alegere potrivită pentru jocurile cu ritm alert, reducând efectele de ghosting la minimum. Panoul Fast VA garantează tranziții clare chiar și în cele mai intense secvențe ale jocurilor de tip FPS.

Caracteristici echilibrate

Gaming-ul nu se referă doar la performanța brută, ci și la crearea unei experiențe captivante și confortabile. Q27G3XMN/BK este echipat cu un suport ergonomic cu reglaj pentru înălțime, înclinare și pivotare, asigurând o poziție optimă pentru utilizatorii săi.

Pentru orele îndelungate petrecute în fața ecranului, Q27G3XMN/BK încorporează tehnologiile Flicker-Free și Low Blue care atenuează oboseala ochilor.

Modul Shadow Control oferă jucătorilor posibilitatea să ajusteze nivelurile de umbră și de iluminare pentru a perfecționa imaginile din joc și a distinge cu ușurință inamicii care se ascund în colțuri întunecate. Compatibilitatea cu tehnologia Adaptive-Sync, se traduce în posibilitatea utilizării unei rate variabile de reîmprospătare, eliminând astfel efectele de tearing sau stuttering.

Funcția Dial Point afișează un reticul peste imagine, în cazul în care acesta este absent, facilitând astfel țintirea cu o precizie mai bună.

Funcțiile monitorului pot fi controlate din meniul OSD sau folosind suita software AOC G-Menu.

AOC GAMING Q27G3XMN/BK va fi disponibil începând cu sfârșitul lunii noiembrie 2023 la prețul recomandat de 1983 lei.

FAKER ȘI WEIBO GAMING RIDICĂ STINDARDUL TEAM RAZER LA CAMPIONATUL WORLDS 2023

Team Razer sărbătorește performanța lui Lee “Faker” Sang-hyeok, care a căștigat al patrulea titlu de campion mondial și eforturile impresionante ale echipei Weibo Gaming la Worlds 2023. 

BUCUREȘTI, 20 noiembrie 2023 – Razer™, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial,  anunță rezultatul duelului istoric din campionatul Season World Champsionship 2023 (Worlds 2023), în care Faker de la SK Telecom T1 și Weibo Gaming s-au luptat pentru titlul mult dorit, iar SK Telecom T1 a ieșit victorioasă.

Performanța excepțională a Team Razer la Worlds 2023 este o dovadă a devotamentului organizației de a extinde limitele sporturilor electronice. Ambele echipe au demonstrat abilități de neegalat, pricepere strategică și o înțelegere profundă a jocului, iar Razer a dovedit încă o dată că se află în fruntea revoluției gamingului profesionist și și-a reafirmat angajamentul față de excelență, inovație și căutarea neînfricată a victoriei.

”Suntem încântați să-i vedem atât pe Faker, cât și echipa Weibo Gaming demonstrându-și abilitățile la Worlds,” a declarat Khang Thai, Senior Manager al diviziei Global Esports în cadrul Razer. “Este o realizare uimitoare și reflectă angajamentul Razer de a susține jucătorii profesioniști cu tehnologie de vârf, de a încuraja o cultură a excelenței și de a stabili noi standarde pentru gamingul competitiv.”

Faker – Cu adevărat un Demon King de neînvins

Gravându-și numele în analele istoriei sporturilor electronice prin obținerea acestei victorii, Faker devine singurul jucător care a câștigat de patru ori titlul de Campion Mondial la League of Legends. Realizarea fără precedent a lui Faker consolidează statutul său de cel mai mare jucător LoL.

“Acesta a fost cel mai provocator an din cariera mea,” a declarat Lee “Faker” Sang-hyeok. “Adversarii noștri devin din ce în ce mai buni și, după dezamăgirile de la MSI, accidentarea mea și sezonul de vară, nu eram sigur că vom reuși să cucerim victoria. Sunt mândru de echipa mea. Au muncit foarte mult pentru asta.”

Team Razer îl susține pe Faker încă din 2021. În plus, el a promovat de mult timp cea mai populară gamă de mouse-uri Razer dedicate pentru esports, Razer DeathAdder, ca fiind arma sa preferată. Faker a dominat competițiile, fiind singurul jucător care a realizat performanțe precum cele peste 500 de victorii și 2.600 de eliminări în campionatele League of Legends Champions Korea, și peste 100 de victorii în competițiile internaționale.

Anticipând momentul istoric, Razer a organizat mai multe petreceri de vizionare în magazinele RazerStore din Asia, inclusiv RazerStore Taiwan, RazerStore Hong Kong, RazerStore Shanghai. Fanii ambelor echipe au avut ocazia să-și încurajeze jucătorii favoriți, iar comunitatea a avut ocazia să câștige premii incitante.

Pe măsură ce sporturile electronice continuă să capteze interesul a milioane de oameni, Razer își reafirmă angajamentul neclintit de a susține jucătorii profesioniști, de a încuraja comunitatea de fani și de a contribui la peisajul prosper al esports.

Pentru mai multe detalii vizitați acest LINK.

Descoperă Excelența în Alegerea Anvelopelor – Ghidul Tău de la Magazinul de Anvelope

În lumea dinamică a automobilismului, alegerea anvelopelor potrivite pentru vehiculul tău este o decizie cheie care influențează atât siguranța cât și performanța pe drum. Aici intervine rolul esențial al unui magazin de anvelope, care nu este doar un simplu punct de vânzare, ci un partener de încredere în asigurarea calității și durabilității anvelopelor tale.

Un aspect fundamental în alegerea anvelopelor este adaptarea lor la diferite condiții climatice și tipuri de drum. Anvelopele de iarnă, spre exemplu, sunt concepute pentru a oferi aderență maximă pe zăpadă și gheață, în timp ce anvelopele de vară sunt optimizate pentru performanță pe drumuri uscate și calde. Pentru cei care caută o soluție versatilă, anvelopele all-season reprezintă o opțiune echilibrată, oferind caracteristici adecvate pentru o varietate de condiții meteorologice. Un magazin de anvelope de top oferă nu doar diversitate în produse, ci și expertiza necesară pentru a te ghida în alegerea ideală.

În contextul preocupării crescânde pentru sustenabilitate, un alt cuvânt cheie semnificativ este “eficiența anvelopelor”. Aceasta se referă la capacitatea anvelopelor de a reduce consumul de combustibil și emisiile de CO2, fiind un factor important atât pentru economiile personale, cât și pentru protecția mediului. Producătorii de anvelope inovează continuu în dezvoltarea de produse eficiente și ecologice, iar un magazin de anvelope de renume, cum ar fi Vadrexim, este mereu la curent cu aceste tendințe, oferind clienților cele mai bune opțiuni din punct de vedere ecologic și economic.

Pe lângă selecția de anvelope, serviciile suplimentare oferite de un magazin specializat, cum ar fi echilibrarea și alinierea roților, sunt esențiale pentru menținerea performanței anvelopelor și, implicit, a siguranței vehiculului. Aceste servicii contribuie la prelungirea duratei de viață a anvelopelor și asigură o experiență de condus mai sigură și mai confortabilă.

În concluzie, colaborarea cu un magazin de anvelope de încredere, precum Vadrexim, este vitală pentru orice șofer conștient de importanța calității și siguranței pe drum. Aici, vei găsi nu doar o gamă variată de produse, ci și expertiza și consultanța necesare pentru a face alegerea ideală, asigurându-te că fiecare călătorie este una sigură și plăcută.

Huawei inaugurează Centrul de Inovare de la Paris și investește 2 milioane de euro pe an pentru a construi un ecosistem colaborativ cu IMM-urile

Huawei a găzduit astăzi, la Paris, Ziua Inovării, pe tema Inovarea IMM-urilor: Deblocarea viitorului economic al Europei. Evenimentul a reunit specialiști din Europa pentru a discuta despre cum să lucreze împreună pentru ca IMM-urile să prospere. În timpul evenimentului, Huawei a anunțat deschiderea Centrului de Inovare de la Paris, care va servi drept platformă pentru continuarea colaborării dintre Huawei și partenerii săi.

În comentariile sale, Vicky Zhang, vicepreședintele Huawei pentru comunicare corporativă, a declarat: ,,Doar lucrând împreună putem construi un ecosistem sănătos care să permită economiei europene să prospere”. Împreună cu partenerii săi din domeniul IMM-urilor, HD Rain și Ubudu, Huawei a anunțat apoi deschiderea Centrului de Inovare din Paris. Kenneth Fredriksen, vicepreședinte senior al Huawei Europa, a declarat: ,,În urmă cu treizeci de ani, Huawei era o companie mică. Astăzi, sunt mândru să anunț că Huawei își va lansa Centrul de Inovare de la Paris. Fie că vorbim despre o organizație consacrată sau de un IMM, aceasta este o platformă care îi va ajuta pe toți partenerii noștri să prospere”.

Huawei va investi peste 2 milioane de euro anual în Centrul de Inovare de la Paris și își va deschide platforma de peste 80 de scenarii industriale pentru parteneri. Centrul nu numai că va încuraja schimbul de cunoștințe și inovarea comună, dar va oferi, de asemenea, resurse profesionale pentru integrare, verificare și sprijin pentru lansarea pe piață. Cu un sistem de asistență end-to-end pentru parteneri, acest Centru de Inovare va fi o actualizare a Huawei’s Paris OpenLab, care a deservit peste 200 de parteneri din 2018.

Kenneth Fredriksen, vicepreședinte senior al Huawei Europe, Vicky Zhang, vicepreședinte al departamentului de comunicare corporativă, Anotonony Gu, vicepreședinte al Huawei IT Product Line, François Mercier-Tigrine, director științific și co-fondator al HR Rain, și François KRUTA, co-fondator și CEO al Ubudu au participat la ceremonia de lansare a Centrului de Inovare din Paris.

Trecerea la digital a fost un subiect-cheie în cadrul discuțiilor. Horst Heitz, președintele Comitetului Director al SME Connect, și-a împărtășit punctul de vedere cu privire la importanța digitalizării pentru IMM-uri. ,,Avantajul IMM-urilor și al startup-urilor sunt ideile lor revoluționare și abordarea inovatoare a afacerilor și a tehnologiei, dar, în același timp, pentru a rămâne competitive, acestea trebuie să își îmbunătățească propriile structuri de afaceri, procesele interne, reziliența cibernetică și multe altele. Singura modalitate de a face acest lucru este de a realiza o digitalizare completă și de a se adapta la piața europeană care este într-o schimbare rapidă. Aici este locul în care îi putem ajuta să crească și îi putem sprijini“.

Mai mulți lideri din industrie au solicitat mai multe colaborări pentru a ajuta IMM-urile să aibă succes. Julia Devos, șefa departamentului New Champions, Forumul Economic Mondial, a declarat:,,IMM-urile reprezintă coloana vertebrală a economiei și sunt esențiale pentru un viitor durabil. Împreună putem crea un sistem de sprijin care să le ajute să fie pregătite pentru provocările și oportunitățile viitorului și să le facă să prospere”. François Mercier-Tigrine, co-fondator și director științific, HD Rain, a declarat: ,,IMM-urile, în special cele din domeniul tehnologiei, sunt foarte importante pentru a acoperi decalajul dintre momentul în care o tehnologie se află încă într-un laborator de cercetare și momentul în care este industrializată. În această fază, noile tehnologii au nevoie de sprijin în ceea ce privește finanțarea și accesul la piețe, de exemplu prin parteneriate cu instituții și companii mari. Programul Digital InPulse al Huawei este un bun exemplu de modalitate prin care marile companii pot ajuta IMM-urile să găsească noi oportunități pe piețe în care acestea sunt încă puțin cunoscute“.

Vicky Zhang a concluzionat, de asemenea, în discursul său: ,,Ne bucurăm de oportunitatea de a lucra cu voi toți, lideri din sectorul public și privat și de a ne uni pentru a contribui la stimularea creșterii comerciale a întreprinderilor inovatoare“.

***

Despre Huawei

Înființată în 1987, Huawei este un furnizor global de top de infrastructură și dispozitive inteligente în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC). Avem 195.000 de angajați și operăm în peste 170 de țări și regiuni, deservind peste trei miliarde de oameni din întreaga lume.

Viziunea și misiunea noastră este de a aduce digitalul în fiecare persoană, casă și organizație pentru o lume complet conectată și inteligentă. În acest scop, vom lucra pentru o conectivitate omniprezentă și un acces incluziv la rețea, punând bazele unei lumi inteligente; vom oferi putere de calcul diversificată acolo unde aveți nevoie, când aveți nevoie, pentru a aduce cloud-ul și inteligența în toate cele patru colțuri ale pământului; vom construi platforme digitale pentru a ajuta toate industriile și organizațiile să devină mai agile, mai eficiente și mai dinamice; și vom redefini experiența utilizatorului cu ajutorul inteligenței artificiale, făcând-o mai inteligentă și mai personalizată pentru oameni în toate aspectele vieții lor, fie că sunt acasă, în mișcare, la birou, se distrează sau fac exerciții fizice. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați Huawei online la www.huawei.com sau să ne urmăriți pe:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

https://www.facebook.com/HuaweiRo/

 

Întoarce-te pe pistă în Need for Speed™ Unbound, cu Catch-Up Packs


Piloți: măriți viteza, umpleți garajul și cuceriți strada în mare stil. Need for Speed™ Unbound oferă acum Volumul 3 și Volumul 4 sub formă de Catch-up Packs* pe PlayStation®5, Xbox Series X|S, PC prin EA App și Steam.

Jucătorii care au ratat mașinile și obiectele incluse în volumele anterioare le pot obține acum. Legendarul Dodge SRT Viper 2014, Ford Mustang GT 2015 sunt disponibile în pachetul din Volumul 3, iar Porsche 911 personalizat și Lotus Exige S (2006) sunt disponibile în pachetul din Volumul 4. Fiecare pachet include, de asemenea, toate cele 74 de obiecte pentru personalizare din volumul respectiv, inclusiv jante, lumini ambientale poziționate sub  mașină, design-uri pentru acestea, echipamente pentru personaj, modurile de a poza, design-ul bannerului și multe altele.

O listă cu tot conținutul interesant inclus în fiecare Catch-Up Pack poate fi găsită mai jos:

Need for Speed™ Unbound – Volume.3 Catch-up Pack $9.99

Conține:

1 x Legendarul Dodge SRT Viper 2014
1 x Legendarul 2015 Ford Mustang GT

5 x Jante

1 x Ramă pentru plăcuța de înmatriculare

8 x Lumini poziționate în partea inferioară a mașinii

1 x Fundal pentru plăcuța de înmatriculare

3 x Claxoane

9 x Wrap Editor Decals

14 x Echipamente

7 x Sig Style Pack

2 x Sig Style Audio

3 x Banner Art

10 x Banner Sticker

6 x Banner Audio

5 x Stiluri de a poza

Need for Speed™ Unbound – Volume.4 Catch-up Pack $9.99

Conține:

1 x Legendarul Porsche 911 personalizat

1 x Legendarul Lotus Exige S personalizat (2006)

5 x Jante

1 x Ramă pentru plăcuța de înmatriculare

11 x Lumini poziționate în partea inferioară a mașini

1 x Fundal pentru plăcuța de înmatriculare

3 x Calaxoane

6 x Wrap Editor Decals

14 x Echipamente

5 x Sig Style Pack

2 x Sig Style Audio

5 x Banner Art

10 x Banner Sticker

6 x Banner Audio

5 x Stiluri de a poza

Need for Speed™ Unbound este construit pentru noua generație de tehnologie și dispune de rezoluție 4K la 60 FPS pentru prima dată în serie. Catch-Up Packs ale Volumului 3 și 4  sunt acum disponibile pentru a fi descărcate. Nu ratați șansa de a vă îmbunătăți experiența Need for Speed™ Unbound!

O serie de elemente noi, inclusiv capturi de ecran, se regăsesc AICI. Pentru mai multe detalii despre Need for Speed™ Unbound puteți accesa AICI.

* Necesită Need for Speed Unbound (vândut separat) și toate actualizările jocului

Secretele unei Grădini de Vis: Sfaturi Pentru Îngrijirea Plantelor și Spații Verzi

Grădina ta poate fi un loc de relaxare, bucurie și frumusețe, dar pentru a o menține într-o stare perfectă, este nevoie de o îngrijire corespunzătoare. O grădină de vis nu se realizează doar prin aranjarea plantelor într-un mod frumos, ci și prin acordarea de atenție detaliilor și nevoilor individuale ale plantelor și spațiilor verzi.

Planificarea Grădinii de Vis

Pentru a avea o grădină de vis, primul pas esențial este planificarea atentă. Iată câteva aspecte de luat în considerare în timpul planificării:

  1. Stabilirea obiectivelor

Începeți prin a vă întreba ce vreți să obțineți de la grădina voastră. Doriți un spațiu de relaxare, o grădină de legume, un loc pentru plantele native sau o combinație a acestora? Stabilirea obiectivelor vă va ajuta să decideți ce tipuri de plante și spații verzi să includeți.

  1. Alegerea locației potrivite

Identificați locația potrivită pentru grădină. Luați în considerare lumina solară, umiditatea solului și zonele cu umbră. Dacă doriți o grădină de flori, asigurați-vă că locul ales primește suficientă lumină solară.

  1. Crearea unui plan de design

Planificați designul grădinii, luând în considerare elemente precum traseele, patul de flori, zonele de relaxare și spațiile pentru copii sau animale de companie. O grădină bine gândită ar trebui să aibă un flux natural și să fie plăcută din punct de vedere estetic.

  1. Selectarea plantelor potrivite

Alegeți plante care să se potrivească cu mediul și cu obiectivele voastre. Luați în considerare cerințele de apă, lumina solară și tipurile de sol adecvate pentru fiecare plantă. Combinați plante cu flori perene și anuale pentru a adăuga culoare pe tot parcursul anului.

  1. Amenajarea unei zone pentru relaxare

Nu uitați să includeți o zonă de relaxare în grădină, cu mobilier confortabil și umbrele sau pergole pentru a vă proteja de soare. O zonă de relaxare este esențială pentru a vă bucura de frumusețea grădinii în liniște și confort.

  1. Aplicarea principiilor ecologice

Dacă sunteți interesat de protejarea mediului înconjurător, luați în considerare aplicarea principiilor ecologice în grădinărit. Folosiți plante native, evitați pesticidele chimice și lăsați o parte din grădină într-o stare naturală pentru a susține biodiversitatea locală.

Îngrijirea Plantelor și Spațiilor Verzi

După ce ați planificat și amenajat grădina de vis, este timpul să vă concentrați pe îngrijirea plantelor și spațiilor verzi. Iată câteva sfaturi pentru a vă menține grădina în cea mai bună formă:

  1. Udarea corespunzătoare

Una dintre cele mai importante aspecte ale îngrijirii plantelor este udarea corespunzătoare. Asigurați-vă că fiecare plantă primește cantitatea potrivită de apă. Plantele cu rădăcini adânci pot avea nevoie de udări mai rare, în timp ce cele cu rădăcini superficiale pot necesita udări mai frecvente.

  1. Mulcirea

Aplicarea unui strat de mulci în jurul plantelor ajută la menținerea nivelului de umiditate al solului, reduce creșterea buruienilor și previne eroziunea solului. Folosiți mulci organici, cum ar fi paiele sau rumegușul, pentru a îmbunătăți calitatea solului.

  1. Îngrășăminte

Plantele au nevoie de nutrienți pentru a crește și a se dezvolta. Utilizați îngrășăminte naturale sau organice pentru a hrăni plantele și a le ajuta să fie sănătoase și viguroase. Fiți atenți la cerințele specifice de îngrășăminte ale fiecărei plante.

  1. Pruning și tăiere

Tăierea regulată a plantelor poate ajuta la promovarea creșterii sănătoase și la menținerea formei și dimensiunii dorite. Eliminați ramurile uscate sau deteriorate și tăiați florile ofilite pentru a stimula înflorirea continuă.

  1. Combaterea dăunătorilor și a bolilor

Supravegheați grădina pentru semne de dăunători și boli. Luați măsuri preventive, cum ar fi aplicarea de insecticide naturale sau curățarea regulată a plantelor pentru a evita problemele. Dacă apare o infestare sau o boală, tratați-o prompt.

  1. Reciclarea și gestionarea deșeurilor

Fiți responsabili cu gestionarea deșeurilor din grădină, cum ar fi frunzele căzute și resturile de plante. Puteți să le compostati pentru a obține îngrășământ organic sau să le reciclați corespunzător.

Grădina ca Spațiu de Relaxare

O grădină de vis nu este doar o colecție de plante și spații verzi, ci și un loc de relaxare și reflecție. Iată cum să transformați grădina într-un spațiu confortabil și relaxant:

  1. Mobilier de exterior

Alegeți mobilier de exterior confortabil și durabil, cum ar fi scaune, mese, șezlonguri și hamace. Asigurați-vă că mobilierul este potrivit pentru condițiile meteo locale și că este ușor de întreținut.

  1. Umbrele și pergole

Pentru a vă proteja de soarele puternic, instalați umbrele de grădină sau pergole. Acestea oferă un adăpost plăcut în zilele fierbinți și creează un mediu umbrit pentru relaxare.

  1. Iluminare

Adăugați iluminare în grădină pentru a vă bucura de serile târzii și pentru a crea o atmosferă magică. Lămpi solare, felinare sau luminițe cu LED pot adăuga un efect vizual plăcut.

  1. Ape de grădină

Un element de apă, cum ar fi o fântână sau un iaz mic, poate adăuga un aspect relaxant și liniștitor grădinii voastre. Sunetul apei poate crea o atmosferă calmă și plăcută.

  1. Plante cu parfum

Includeți plante cu flori parfumate în grădina voastră pentru a adăuga un element olfactiv plăcut. Lavanda, trandafirii și iasomia sunt exemple de plante cu arome minunate.

Sfaturi pentru Îngrijirea Plantelor și Spațiilor Verzi Specifice

În funcție de tipul de plante și spații verzi din grădina voastră, există sfaturi specifice de îngrijire pe care ar trebui să le urmați. Iată câteva exemple:

Plantele cu flori:

  • Înlocuiți regulat florile ofilite pentru a stimula înflorirea continuă.
  • Mențineți un program regulat de udare pentru a evita uscarea excesivă a solului.
  • Aplicați îngrășăminte cu eliberare lentă pentru a susține dezvoltarea plantelor pe termen lung.

Gazonul:

  • Tăiați gazonul la înălțimea potrivită pentru tipul de iarbă din grădina voastră.
  • Aerisiți gazonul pentru a permite aerului și apei să pătrundă în rădăcinile ierbii.
  • Aplicați îngrășăminte pentru a menține gazonul sănătos și verde.

Arborii și arbuștii:

  • Tăiați ramurile uscate sau deteriorate pentru a promova creșterea sănătoasă.
  • Aplicați mulci în jurul rădăcinilor pentru a menține nivelul de umiditate și a preveni creșterea buruienilor.
  • Asigurați-vă că solul din jurul rădăcinilor primește suficientă apă și nutrienți.

Plantele perene:

  • Tăiați tulpinile uscate sau deteriorate înainte de începerea sezonului de creștere.
  • Divizați plantele perene supraaglomerate pentru a le menține sănătoase și pentru a evita concurența pentru resurse.
  • Aplicați îngrășăminte cu eliberare lentă în primăvară pentru a susține creșterea plantelor.

 

 

Combaterea Dăunătorilor și a Bolilor

Una dintre provocările majore ale îngrijirii plantelor este combaterea dăunătorilor și a bolilor. Iată câteva sfaturi pentru a vă proteja plantele:

  1. Monitorizarea regulată

Supravegheați plantele în mod regulat pentru a detecta semnele timpurii ale dăunătorilor sau ale bolilor. Cu cât le identificați mai devreme, cu atât este mai ușor să le controlați.

  1. Izolarea plantelor afectate

Dacă identificați plante afectate, izolați-le imediat pentru a preveni răspândirea problemei la alte plante.

  1. Tratamente naturale

Înainte de a recurge la pesticide chimice, încercați tratamente naturale, cum ar fi săpunul insecticid sau uleiurile esențiale. Acestea pot fi eficiente în combaterea dăunătorilor fără a afecta mediul înconjurător.

  1. Îngrășăminte echilibrate

Aplicarea îngrășămintelor echilibrate poate ajuta plantele să fie mai rezistente la boli și dăunători. Asigurați-vă că plantele primesc nutrienții de care au nevoie pentru a fi sănătoase.

  1. Îndepărtarea plantelor afectate

Dacă o plantă este grav afectată de boală sau de dăunători și nu poate fi salvată, îndepărtați-o din grădină pentru a preveni răspândirea problemei.

O grădină de vis poate fi o sursă de bucurie și relaxare pentru toată familia. Cu o planificare atentă și o îngrijire corespunzătoare, puteți crea un spațiu verde frumos și plin de viață. Urmați sfaturile și secretele prezentate în acest articol și bucurați-vă de frumusețea grădinii voastre pentru mulți ani de acum înainte. Îngrijirea plantelor și spațiilor verzi poate fi o activitate plăcută și satisfăcătoare, iar rezultatele vor fi cu adevărat remarcabile.

Sursa:

https://altfeldestiri.ro/
https://funonline.ro/
https://expresuldesinaia.ro/
https://depindedenoi.ro/