București, 11 martie 2024 – În luna martie, Voxa lansează „Vocea care contează”, o colecție de afirmații pozitive special create pentru femei, care abordează provocări diferite cu care acestea se confruntă, de la imaginea de sine, la rolul complex de a fi mamă. Colecția va fi disponibilă gratuit pe Voxa pe toată durata lunii martie, iar această inițiativă susține eforturile brandului de a diversifica tipul de conținut accesibil în aplicație și de a crește portofoliul de conținut original.
Pentru că luna martie marchează Luna Femeii, brandul Voxa și-a propus să contribuie la nevoia de dezvoltare a utilizatorilor și să celebreze ascultătoarele prin acces gratuit la conținut special, creat pentru femei. În 2023, conținutul axat pe dezvoltare personală a fost cea mai consumată categorie de pe Voxa, cu un procent de 31%, ceea ce subliniază un interes activ al ascultătorilor către genul acesta de conținut.
Proiectul „Vocea care contează” este inspirat de un studiu condus de Russell Hurlburt, un psiholog de renume, care a identificat că aproape 50% dintre respondenți au un monolog intern și cu acesta vine de cele mai multe ori și o voce critică.
Una dintre soluțiile recomandate de către psihologi pentru a îmblânzi vocea critică este folosirea afirmațiilor pozitive. Utilizarea afirmațiilor pozitive are o istorie veche și se regăsește în multe culturi și tradiții spirituale din întreaga lume. Conform mai multor studii de specialitate, poate aduce beneficii vizibile în schimbarea percepției și a stimei de sine atunci când sunt practicate cu recurență.
Conținutul afirmațiilor din colecția „Vocea care contează” a fost creat și înregistrat în colaborare cu Cristina Trepcea, psiholog clinician și psihoterapeut cu peste 20 de ani de experiență în terapia individuală și de grup. Colecția conține opt episode, iar fiecare abordează un subiect prezent și relevant în viața de zi cu zi a femeilor și le propune ascultătoarelor să înlocuiască vocea critică interioară cu una mai blândă și mai iubitoare, adică „Vocea care contează”.
„Zona de dezvoltare personală este o categorie importantă pentru brandul nostru, în care vom investi activ și în viitor, prin conținut original. Focusul nostru va rămâne în continuare să livrăm conținut relevant și de calitate pentru clienții noștri și să creăm proiecte speciale de conținut ca acesta, foarte bine ancorate la conversația actuală și inspirate din nevoile oamenilor. De asemenea, discuțiile din ultimul timp la adresa femeilor au fost polarizante și continuă să fie, iar sub presiunea acestor narative pare și mai greu și complicat să fii femeie în ziua de astăzi. De aceea, ne bucurăm mult că avem oportunitatea să oferim conținut original dedicat, care sperăm să aducă și puțină pozitivitate în tot contextul”, a spus Oana Știrbu, Senior Brand Manager Voxa.
Cele opt episoade explorează subiecte diverse, grupate în capitole: încrederea în viață, stima de sine, iubirea de sine, corpul meu, relația de cuplu, să fii mamă, prietenii, job & bani.
„Voxa înseamnă mai mult decât audiobook-uri; este un univers audio în care te poți conecta la zeci de mii de idei. Investim constant în noi formate, de la podcasturi, la interviuri, la teatru radiofonic sau afirmații pozitive pentru a ne hrăni audiența cu un conținut valoros”, a adăugat Alecsandra Roman, CMO Voxa.
Luna martie va fi una plină pentru brandul Voxa, care va avea mai multe inițiative cu și despre femei, sub umbrela „Luna femeilor care ne inspiră”. Nenumărate titluri, autoare și personalități vor fi celebrate prin intermediul conținutului deja existent în aplicație, dar și prin noi lansări. Una dintre cele mai așteptate lansări este Voxa Classics, o colecție care va readuce în format audio povești nemuritoare precum Pe Aripile Vântului, Mândrie și Prejudecată sau Anna Karenina. Pe lângă noutățile din zona de ficțiune, ne vom bucura și de lansarea audiobook-ului Fundamentele Educației pozitive, în lectura Ioanei Macoveiciuc (Prințesa Urbană).