Clinica Yiara ne scapa de vergeturi

 

IMG_6950

 

Vergeturile, identificate dermatologic ca Striae Distensae, reprezinta un grup mic de leziuni dermatologice atrofiate-inflamatorii situate in anumite zone ale corpului, cum ar fi soldurile, sanii si fesele la femei sau coapsele si soldurile la barbati. Vergeturile nu aveau un tratament pana acum ceva timp, insa inovatiile din domeniul medical si de beauty din ultimii ani au dovedit contrariul. Acum exista mai multe tipuri de tratament vergeturi.

 

Una dintre cele mai cunoscute clinici de dermatologie estetica, care ofera tratament laser vergeturi, este Clinica Yiara. O locatie cu stil si profesionalism, frecventata de multe vedete autohtone, Yiara pune la dispozitia clientelor mai multe tipuri de tratamente estetice si, pe langa tratamentul pentru vergeturi, puteti apela si la tratament laser cicatrici. Ambele se fac prin tehnologia laser Erbium:Yag. Acest tip de laser este unul ablativ. Energia laserului tinteste apa din straturile superficiale ale pielii astfel incat contolat si foarte precis o transforma in vapori. Procedura este extrem de sigura si foarte eficienta.

 

Vergeturile trec printr-un proces bifazic in compozitia lor: primul este de tip inflamator (Striae rubrae) si al doilea este de tip atrofic (Striae albae). In prima faza (striae rubrae) vergeturile sunt detectabile clinic ca fasii de culoare rosiatica si atitudine translucida care urmeaza, intr-un mod perfect perpendicular, linia tensiunii cutanate. In cea de-a doua faza, in schimb (striae albae) inflamatia da loc la atrofie sau la o scadere a consistentei pielii si este caracterizata printr-o culoare alb-perla.

 

De ce apar vergeturile?

 

Sunt recunoscute diferite cauze ale vergeturilor, insa trebuie excluse in primul rand conditii patologice endocrine legate de glandele suprarenale si de cresterea cortizolului din sange. Iata care sunt cele mai comune situatii:

– Obezitate / Scadere in greutate drastica;

– Sarcina;

– Cresterea in inaltime la adolescenti;

– Boli endocrine suprarenale.

Indiferent de cauza, Yiara va poate ajuta sa scapati de aceste “semne” inestetice ale pielii. Contactati acum reprezentantii clinicii!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>